Kuchařské techniky

Základní typy krájení

V profesionální kuchyni se používají zavedená označení, kterým by měl každý kuchař rozumět – a to nejen pro pokrmy, ale i pro kuchařské techniky. Jednou z nejzákladnějších technik je krájení surovin. Znalost názvosloví pro každý druh krájení je u každého profesionálního kuchaře důležitá z několika důvodů. V pracovním týmu pomáhá zamezit nedorozuměním a také se tím značně omezí "vlastní fantazie" kuchaře. Když šéfkuchař nařídí nakrájet surovin...

Proč mít doma konvektomat?

Když mi bylo 11 let, rodiče stavěli dům přizpůsobený speciálním potřebám mé sestry Pauli, která je těžce postižená. Dali mi možnost vybavit si pokoj dle svých představ, a já jsem místo dětského pokojíčku chtěla raději naplánovat kuchyň. V té době jsem už hodně vařila a tajně toužila po domácím konvektomatu, tedy kombinované pečicí a parní troubě. Nákup zařízení, které není nejlevnější, rodiče dlouze zvažovali. Navštívili jsme několik prodejen, z...

Precízní Mille Crêpes

Mille Crêpes, známý také jako Thousand-Layer Crepe Cake, je dort skládající se z desítek ultra tenkých palačinek střídavě promazaných smetanovým krémem v různých příchutích. Historie Mille Crêpes Původ palačinkového dortu rozhodně sahá do Francie, kde v překladu "mille" znamená "tisíc" a "crêpes" jsou palačinky. Přestože je v názvu číslovka tisíc, pro palačinkový dort bohatě vystačí 20 až 25 tenkých palačinek. Francie je známá s...

Brining (solný nálev)

Technika solného nálevu (BRINE) Upéct šťavnaté a nevysušené celé kuře je někdy oříšek. Existuje kuchařská technika s názvem BRINING, se kterou se docílí správná křehkost a šťavnatost nejenom drůbežího masa a ta spočívá v solení, přesněji ponoření celého kusu masa do solného roztoku. "Brining" je prastará kuchařská technika, která si nese původ ze způsobu konzervace potravin již před staletími, kdy se ryby a jiné maso konzervovalo vkládáním do s...

4 položek celkem