Dřevěný dortový podnos (více rozměrů)
Dřevěný dortový podnos z akácie využijete na servis dortu, zákusků, makronek nebo pagáčků a sýrů. Podnos má jedinečnou kresbu dřeva a odstín, který se mění každým dalším stolováním. Skvěle vynikne i jako designový prvek na přestreném stolu a sekne mu to i na fotkách, když jste nadšený foodblogger. Co kus, to originál.
Na výběr z rozměrů s průměrem: 21 cm, 29 cm a 35 cm
Kategorie: | Servírování |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Dřevěný podnos na dort
ASA selection
Dřevěný podnos na dort z akácie využijete při servírování zákusků, dortu, makronek nebo sýrů a pagáčků. Jedná se o ruční výrobu a tak každý podnos je originál. Dřevěný dortový stojan, v minimalistickém designu, povznese zážitek ze stolování.
Využití je univerzální, na podnosu můžete servírovat nejenom dort, ale i cupcakes, minidezerty, makronky, vánoční pečivo a umím si představit na podnosu servírovat i čerstvé sýry s fíky nebo hroznem a sušenou šunkou. Je to jenom na vaší fantazii.
Vybrat si můžete ze 3 velikostí, nebo-li průměru servírovací desky.
- Malý podnos: Ø21 cm, výška 8,2 cm
- Střední podnos: Ø29 cm, výška 11,5 cm
- Velký podnos: Ø35 cm, výška 6,5 cm
Podnos na dort je vyroben k akácie a každý kus je originál.
Materiál: 100% dřevo akácie
Akácie
více o dřevu
Akácie, česky nazývána taky kapinice, jerychle rostoucí tropický strom (keř). Pochází z asijských tropických lesů a na světě existuje asi 500 druhů akácií. Stromu akácie se daří v polopouštních podmínkách, tedy v oblastech, kde málo prší.Akácie mívá velice dlouhé, ostré a tvrdé trny, kterými se brání před zvířaty, která se živí jejími listy. Strom nedorůstá do velké výšky, kmeny bývají pokroucené a koruna připomíná deštník. Akáciové dřevo se vyznačuje vysokou odolností, je velice trvanlivé, tvrdé, houževnaté a pevné. Má vysokou hustotu (640 - 800 kg*m3), proto se i těžko opracovává, ale díky tomu je odolné proti stárnutí a biologické degradaci. Má nádhernou kresbu dřeva s jemnou texturou v olivově hnědé až šedohnědé barvě.
RADY A TIPY
- Po doručení doporučuji podnos opláchnout, usušit.
- Příležitostně (jednou měsíčně) znovu ošetřít rostlinným olejem (olivovým nebo slunečnicovým). Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
- Doporučuji nekrájet dort až ke povrchu podnosu, aby nedošlo k pořezaní dřeva. Stačí si pomoct s nožíkem na dort.
- Ihned po použití podnosu opláchněte teplou vodou a osušte.
- Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit (nenechte stát v kuchyňském dřezu).
- Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
- Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost misku znehodnotí).
- Nevystavujte dřevěné výrobky vysokým teplotám.
- Nepokládejte na dřevo horké nádobí.
inspirace na recepty
#Profiterolky
PROFITEROLKY, (chou à la crème – v překladu z francouzštiny "malá výhra" nebo "dárek") je typický malý francouzský dezert z odpalovaného těsta plněný sladkou náplní, žloutkovým krémem, pralinkovou pastou, šlehačkou nebo zmrzlinou. Recept jsem rozdělila na jednotlivé komponenty a můžete je využít i po částech. Třeba z odpalovaného těsta vytvoříte klasické větrníky a recept na základní žloutkový krém (Creme Mousseline) se vám bude hodit i při pečení dortů nebo jiných dezertů.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Rodinná firma ASA SELECTION byla založena v roce 1976 v Höhr-Grenzhausen v Německu designérkou Yvonne Schubkegel jako prodejní společnost pro keramické bytové doplňky a nyní je jedním z lídrů v oboru.
Společnost přináší na trh stále nové inovace a má své zastoupení ve více než 80 zemích světa. Za jejím úspěchem stojí od začátku filozofie "jasných tvarů a barev". Jednotlivé kolekce keramiky, porcelánu, dřevěných výrobků a bytových dekorací představují moderní design s důrazem na jednoduché a čisté tvary. Určitá strohost dělá výrobky této značky nadčasovými, proto se dokonale hodí i do současných moderních interiérů.