#Veganský čokoládovo-kokosový dort

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Veganský čokoládovo-kokosový dort | Kristína Nemčková
Sladké

vegan_dort3

#Veganský čokoládovo-kokosový dort

6 - 8 30 min 1

Moje kamarádky z dětství jsou veganky a tak vždy, když slaví narozeniny nebo je nějaká speciální příležitost, připravuju pro ně dort. Pokud "veganujete" i vy, nebo máte zkrátka občas rádi změnu, vyzkoušejte tento recept na VEGANSKÝ ČOKOLÁDOVO-KOKOSOVÝ DORT.

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na korpus

  • 2 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 1 hrnek holandského kakaa
  • 1 lžičku prášku do pečení
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 1/2 hrnku mandlového mléka
  • 2/3 hrnku oleje
  • 2 lžíce octu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Na čokoládový krém

  • 100 g holandského kakaa
  • 100 g kokosového oleje
  • 4 avokáda
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • kůra z 1 citrónu

Na vanilkovo-kokosový krém

  • 1 veganský vanilkový puding nebo si jednoduše smíchejte kukuřičný škrob s vanilkou
  • 400 ml kokosového mléka
  • velká plechovka kokosového mléka (den předem musí být v lednici)

Postup

Předehřeju si troubu na 180 °C a připravím si formu vyloženou pečícím papírem.

V misce si smíchám všechny suché ingredience na korpus. V druhé míse smíchám dohromady všechny tekuté ingredience. Naliju tekutou hmotu do suché směsi a promíchám. Těsto přenesu do formy a peču přibližně 35-40 minut.

Na čokoládový krém si nejdříve oloupu avokáda, přendám do mixéru spolu s kokosovým olejem, vanilkovým extraktem, kakaem, citrónem a cukrem podle chuti a vše rozmixuju do hladké konzistence.

Hladkou hmotu poté nanesu do formy na vychladlý upečený korpus.

Nakonec si připravím kokosový krém. Do veganského vanilkového pudingu použiju kokosové mléko, podle návodu. Já dávám vždy méně mléka, aby byl puding o něco hustější. Nechám ho stranou vychladnout a mezitím si vyšlehám kokosové mléko z plechovky - odeberu jen tuhou část kokosového mléka a tu vyšlehám mixérem. Spojím šlehačku s pudingem a přidám cukr podle chuti.

Dort dozdobím krémem a ovocem a nechám ho minimálně 2 hodiny v lednici, nejlépe přes celou noc.

Co by se vám mohlo hodit?

5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 21.11.2024
Super recept, dcera má kvůli atopickému ekzému zrovna přísnou dietu. Slaví 1. Rok, krásně jsem využila váš recept, jen jsem zaměnila mouku za bezlepkovou od schar, snížila množství cukru a vynechala čokoládu. Chuťově je korpus parádní. Jen jsem zvědavá na krém, chci udělat kokosový, ne vanilkový 😅😂 uvidíme jak to dopadne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu