#Sladké šneky (Palmiers)
Kategorie: | Recepty |
---|
#Sladké šneky
Tyhle super jednoduché sušenky ze dvou surovin jsou mým GUILTY PLEASURE! Nikdy jich není dost a hned po upečení záhadně mizí z plechu. Neumím si to vůbec vysvětlit :). Díky svému tvaru je doma nazýváme jako sladké šneky, ale ve světě jim říkají Palmier (z francouzského překladu tvar palmového listu).
Suroviny
Na přibližně 30-40 tenkých šneků
- 1 listové těsto
- třtinový cukr
Na případné vychucení
- drcené oříšky
- skořice
Postup
Opravdu potřebuji jen tyto 2 ingredience! Nic víc :) Ale můžeme #upgrade-ovat a doplnit o oříšky nebo skořici.
Postup je jednoduchý. Listové těsto si rozdělím na dvě části. Jednu si odložím do lednice, aby mi nezměkla a dalo se s ní pracovat.
Vyválím si listové těsto na tenký plát (2-3 mm), posypu ho rovnoměrně tenkou vrstvou cukru a válečkem cukr zaválím do těsta. Pak opatrně otočím těsto na druhou stranu a znovu posypu cukrem a zaválím. Cukr se díky tomu přitiskne k těstu.
Naznačím si střed těsta a z obou stran zaroluji ke středu. Zabalím do potravinové fólie a dám na 15 minut do mrazáku, aby se těsto lépe krájelo. Stejným způsobem zpracuji druhou část těsta, která čekala v ledničce.
Těsto vytáhnu z mrazáku, opravdu ostrým nožem nakrájím na tenké plátky a pokládám na plech vyložený pečicím papírem. Dám do předem vyhřáté trouby na 190 °C na 10 minut a mám hotovo! Hned po upečení si na nich můžete pochutnávat! Bohužel vám nemůžu říct, jestli jsou tyto sušenky dobré i další den, protože u nás doma nikdy tak dlouho nevydržely.