#Pudinková buchta

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Pudinková buchta | Kristína Nemčková
Sladké

pudink_web

#Pudinková buchta

10 - 12 45 min 1

Chtěla bych se s vámi podělit o recept na snadnou pudinkovou buchtu, kterou si pamatuji z dětství. Recept si sem ukládám trochu i pro sebe a jednou se k němu moc ráda vrátím a překopala ho. Ale myslím, že vám bude chutnat i v této "originál" variantě.

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na korpus

  • 4 vejce
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 70 ml oleje
  • 70 ml mléka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • kůra z 1 citronu

Na pudinkovou náplň

  • 2 vanilkové pudinky
  • 850 ml mléka

Na dochucení

  • 400-500 g zakysané smetany
  • mletá skořice nebo kakao

Postup

Do dvou samostatných misek si oddělím žloutky od bílků. Do žloutků přidám moučkový a vanilkový cukr, olej a mléko a vyšlehám metličkou nebo ručním mixérem. Přidám na jemném struhadle Microplane nastrouhanou citronovou kůru a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše promíchám.

V druhé misce vyšlehám bílky do tuhého sněhu, který jemně zapracuji do těsta.

V rendlíku uvařím vanilkový pudink. Na 2 balení použiji necelý litr mléka, tedy přibližně 400 ml (s menším množství mléka, než se uvádí na balení, dosáhnu hustější konzistenci) a nezapomenu pudink osladit cukrem. 

Plech o velikosti přibližně 40 x 30 cm nebo menší, vyložím pečicím papírem a naleji na něj těsto. Na těsto navrstvím ještě teplý pudink. Nevadí mi, když zůstanou místa, která pudink nepokryje. Dám péct do předem vyhřáté trouby na 180°C na přibližně 25-30 minut. Zda je koláč upečen zkontroluji pomocí špejlí. Do středu korpusu píchnu špejlí a když těsto není řídké a nelepí se, mám hotovo.

Pekáč dám na chladné místo, aby se koláč zcela vychladil, a pak na něj navrstvím zakysanou smetanu bez dalšího ochucení. Snažím se ji pomocí cukrářské špachtle rozetřít po celé ploše buchty. Pomocí sítka pak vršek posypu mletou skořicí nebo holandským kakaem a nechám nejlépe do druhého dne v lednici ztuhnout.

Druhý den nakrájím nožem na čtverce, zakousnu se a vzpomínám na dobu, kdy mi bylo 5 nebo 6 let a buchtu mi upekla máma.

Co by se vám mohlo hodit?

5
11x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
K Avatar autora | 29.7.2024
Výborné, vše podle postupu a povedlo se 🥰🥰 Plech mám bohužel jen velký, ale jednu stranu jsem zmenšila alobalem a buchta se povedla.
5
P Avatar autora | 29.10.2023
Výborný, jednou jsem upekla a když děti ochutnaly, pekáč zmizel během chvilky.
5
NR Avatar autora | 3.6.2023
Nedoporučuji dávat na velký plech z buchty je pak placka spíše volit menší formu
K Avatar autora Kristína (Administrátor) 3.6.2023
Děkuji, upravím v popisu receptu :)
5
A Avatar autora | 18.10.2022
Výborný recept. ❤️
Zpět do obchodu