#Pomazánka z červené řepy

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Pomazánka z červené řepy | Kristína Nemčková
Pomazánka Slané

Repa_pomazanka2

#Pomazánka z červené řepy

4 - 5 15 min 1

POMAZÁNKU Z ČERVENÉ ŘEPY miluje celá moje rodina, mamka ji dokonce prohlašuje za vůbec nejoblíbenější snídani :-) Já si ji ráda dávám i jako takovou lehčí večeři. Je skvělá, zdravá a navíc ji máte za chvilku hotovou. A rovnou doporučuju udělat pořádné množství!

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na pomazánku

  • 1 řepa - předvařená, vakuově balená
  • 100 g čerstvého kozího sýra (já použila Président Petits Chevres Doux)
  • 125 g Lučiny (nebo jiného měkkého sýra, třeba Philadelphie)
  • 100 ml balsamico octa
  • 1 lžíce medu
  • Sůl
  • Pepř

Na servis

  • toast nebo chleba
  • kozí sýr
  • mikrobylinky

Postup

V rendlíku nebo na pánvi nechám vařit balsamikový ocet spolu s medem. Omáčku vařením zredukuji až do zhoustnutí, což zabere pár minut. Důležitá je hustší konzistence, kterou ověřím testem s polévkovou lžící. Když ji do směsi namočím, obalí se a zůstane jemně na povrchu lžíce, nezteče dolů jako voda. Nesnažím se redukovat až do úplného zhoustnutí na konzistenci tuhého medu. Směs nechám vychladnout.

Předvařenou řepu nastrouhám najemno na struhadle a vyždímám z ní přebytečnou šťávu. Promíchám s čerstvým kozím sýrem a Lučinou. Do směsi přidám vychlazenou redukci z balsamika a medu a téměř hotovou pomazánku dochutím solí a pepřem (doporučuji vyzkoušet kampotský pepř).

Pomazánku nejraději servíruji na opečeném chlebu s plátkem opečeného kozího sýra.

Co by se vám mohlo hodit?

5
10x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
R Avatar autora | 18.8.2024
Dobrý den, dnes jsem pomazánku dělala a je vynikající, děkuji za recept
5
E Avatar autora | 11.6.2024
Dobrý den, recept výborný, ale s redukcí se mi stal úplně stejný problém, jako zde popisuje paní. Po zchladnutí zcela ztuha na pánvičce a vůbec nešla dolů. Také by mne zajímalo, kde jsem chybovala. Děkuji
K Avatar autora Kristína (Administrátor) 11.6.2024
Dobrý den, doplnila jsem do postupu receptu test, jak správně odhadnout konzistenci redukce, aby se nepřetáhla. Moc děkuji za upozornění.
5
J Avatar autora | 19.1.2023
Dobrý den, výborný nápad, přidat i kozí sýr. Ale zřejmě bych potřebovala radu ohledně redukce z balsamica a medu, když jsem ji nechala vychladnout, úplně ztvrdla a nemohla jsem ji ani dostat z pánve, poradíte prosím, jak ji správně udělat? Mockrát děkuji :)
Zpět do obchodu