#Nepečený jablečný dort

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
nepeceny jablecny dort
Sladké

nepeceny_jablecny_dort2

#Návrat do dětství

10 - 12 30 min 1

Nepečený jablečný dort mělo snad každé dítě jako jeden z prvních svých dortů a tak vás jeho chuť vždy přenese do dětství. Vzpomenete si na mámu, která vám ho nese, na narozeniny, na hračky .... prostě návrat do minulosti!

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na dort

  • 1 kg jablek
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • 1 skořicový cukr
  • pár lžíc cukru (dle kyselosti jablek)
  • 2 balení dětských piškót
  • 2 vanilkové pudinky

Na dochucení a vylepšení

  • vanilkový lusk
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 plnotuční tvaroh
  • cukr na doslazení

Na dospělou variantu

  • kvalitní rum

Postup

Jablka oloupu škrabkou na slupky a do většího hrnce nahrubo nastrouhám na struhadle. Přidám 200 ml vody, skořicový cukr, šťávu a najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu. Dochutit můžu i semínky vanilkového lusku a 2-3 hřebíčky, které pak ale musím ze směsi vylovit :). Dám vařit dokud jablka nezměknou. Když dusím hrušky, ty po vaření rozmixuji.

V odměrce se 400 ml vody si rozmíchám 2 balení vanilkových pudinků, 3-4 lžíce cukru a vanilkovou směs naleju do podušených jablek. Dle chuti dosladím cukrem. Vařím až do zhoustnutí (přibližně 5 minut), následně odstavím z plotny.

Připravím si dortovou formu o průměru 26 cm a na její spodek vyskládám piškoty těsně vedle sebe. Pro dospělou variantu pokapu piškoty alkoholem. Na ně navrstvím jablečnou směs, uhladím polévkovou lžící a pokračuji s vrstvením dalšího patra s piškoty. Vrstvy opakuji do spotřebování jablečné směsi. Dort dám do lednice vychladit a připravím si šlehačku s tvarohem.

Jednoduše vyšlehám smetanu ke šlehání dotuha a do ní přimíchám tvaroh. Navrstvím na vychlazený jablečný dort, který dám opět do lednice nejlépe do druhého dne, kdy piškoty nasáknout vlhkost z jablečné směsi a dort ztuhne tak, že jej bude možné krájet. Dort je dokonalý i bez smetanové vrstvy.

Co by se vám mohlo hodit?

5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 24.2.2023
Perfektna jablkova torta, dakujem. Nechal som ju postat v chladnicke par hodin a bolo to fajn, ale potom na druhy den bola uplne fantasticka. Ta vrchna vrstva mi az tak nechutila, mozno som nemal dobry tvaroh. Nabuduce spravim cistu a s malou vydrzime do druheho dna :) Este raz dakujem

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu