#Mořský vlk se salátem
Kategorie: | Recepty |
---|
#Mořský vlk s ředkvičkovým salátem
Zkuste si tento letní recept na MOŘSKÉHO VLKA SE SALÁTEM buď "v kompletní sestavě", nebo využijte jen některou část receptu. Jednotlivé komponenty můžete kombinovat dle vaší fantazie.
Suroviny
Na rybu
- 4 filety mořského vlka
- sůl
- citronová šťáva
- 3 lžíce přepuštěného másla (Ghí)
- řeřicha (nebo jiná čerstvá bylinka)
Na salát z ředkviček
- 2 bílé ředkvičky
- 4 červené ředkvičky
- 2 větší mrkve
- 70 ml bílého vinného octa
- 2 lžičky krupicového cukru
- sůl a pepř
Na pečené brambory
- 1 kg zámeckých brambor
- 1 hrst čerstvého kopru
- 1 lžíce másla
- sůl
Na omáčku Beurre Blanc
- 2 lžíce másla
- 2 velké šalotky
- 100 ml bílého vína
- 200 ml rybího vývaru
- 100 g másla
- citronová šťáva
- sůl
Na koprový olej
- 200 ml slunečnicový olej
- čerstvý kopr
- 1/2 hrsti čerstvého špenátu
- sůl
Postup
Bílé i červené ředkvičky a mrkve očistím a pomocí struhadla na brambory nakrájím tenké plátky. Vše promíchám v míse. Připravím si nálev na salát - smíchám vinný ocet, krupicový cukr, přeliju přes zeleninu a dochutím solí a pepřem.
Brambory nakrájím na poloviny (větší na čtvrtky) a dám péct do trouby na 25 minut (nebo uvařím doměkka). Hotové brambory promíchám s máslem, nasekaným čerstvým koprem a dochutím solí.
V menším hrnci si rozehřeju máslo a opeču na něm najemno nasekanou šalotku do světle zlatavé barvy. Zaliju vínem, nechám alkohol vyvařit (cca 3 minuty) a potom přidám vývar a povařím 5 minut. Odstavím a rozmixuju tyčovým mixérem dohladka. Ochutím solí a citronovou šťávou. Do ještě teplé omáčky zašlehávám metličkou po kouskách máslo.
Připravím si koprový olej. Slunečnicový olej si zahřeju v hrnci na 70 °C a přendám do mixéru. Přidám stejné množství čerstvého kopru, špenát, trochu soli a mixuju, co nejvíc to jde. Mezitím si dám do mrazáku nerezovou misku. Když mám rozmixováno, vytáhnu z mrazáku misku, na kterou položím jemné síto s gázou a olej přes něj přecedím. Tím, že se olej v misce rychle zchladí, získám výraznější zelenou barvu.
Z filetů mořského vlka vytáhnu pomocí pinzety všechny kosti, osolím je a pokapu citronem. Na rozpáleném přepuštěném másle opeču filety nejdříve kůží dolů přibližně 1–2 minuty a potom je otočím a ihned odstavím.
Rybu servíruju s brambory, salátem, omáčkou, koprovým olejem a ozdobené řeřichou.
Co by se vám mohlo hodit?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.