#Vanilkový cheesecake s ovocem

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Luxusní vanilkový cheesecake s ovocem | Kristína Nemčková
Sladké

cheesecake-made-by-kristina

#Luxusní vanilkový cheesecake s ovocem

6 - 8 60 min 3

Vůbec se nedivím, že CHEESECAKE patří mezi neojblíbenější dorty. Vyzkoušejte tenhle vanilkový, který se úplně rozplývá na jazyku. Nejraději ho dělám s lesními plody. Protože krémový sýr v kombinaci s chutí čerstvého ovoce je dokonalost.

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na těsto

  • 250 g sušenek, nejraději používám značku Lotus (jsou to ty, které se podávají ke kávě)
  • 120 g másla
  • 150 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 5 vajec
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 140 g moučkového cukru
  • 400 ml zakysané smetany (2 klasická balení)
  • 1 vanilkový lusk
  • 500 g krémového sýru (doporučuji Philadelphii nebo Lučinu, případně kombinace obou v poměru 1:1)

Na dozdobení a dochucení

  • 50 ml crème fraîche
  • 50 ml čerstvého sýru Philadelphia
  • vanilkový cukr
  • čerstvé ovoce
  • zlatý prach na dozdobení

Postup

Sušenky jemně rozmixuji s rozpuštěným máslem. Směs s pomocí polévkové lžíce vtlačím na dno a do boků dortové formy (používám průměr 22 cm). Formu dám na plech vyložený pečícím papírem, protože z ní někdy vyteče máslo a ušpiní troubu, což se pak špatně čistí. Nechám zapéct zhruba 10 minut.

Rozmíchám vajíčka s vanilkovým a moučkovým cukrem a přiliju smetanu ke šlehání. Po chvíli míchání přidám 2 zakysané smetany, vanilku z lusku a krémový sýr. Krém naliju na korpus a peču v troubě na 150 °C po dobu cca 70 minut.

Aby byl cheesecake opravdu dokonalý, používám pár triků.

  • Při pečení si do nejnižší části trouby dám vždy plech s vodou.
  • V průběhu pečení troubu neotvírám.
  • Koláč nechávám vychladnout přímo v troubě - po upečení jen mírně otevřu dvířka.

Následně dozdobím dle fantazie. Na fotce je cheesecake ozdobený krémem, který jsem si připravila smícháním tučnější zakysané smetany (crème fraîche), čerstvého sýru Philadelphia a vanilkového cukru. Pomocí cukrářského sáčku jsem krém navrstvila na vychlazený cheesecake a dozdobila hromadou čerstvého ovoce. Skvěle se hodí borůvky, maliny, rybíz nebo na menší kousky nakrájené jahody. Hotový cheesecake jsem poprášila třpytkami jedlého zlatého prachu.

Co by se vám mohlo hodit?

5
7x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
BK Avatar autora | 17.8.2022
Už dělám po několikáté a ještě se nestalo, že by se nepovedl!
5
Avatar autora | 6.6.2022
Skvělý recept. Dělám jenom podle tebe cheesecake. Jsi skvělá!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu