#Karlovarský knedlík

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Karlovarský knedlík | Kristína Nemčková
Slané

svickova_web

#Karlovarský knedlík

4 - 5 45 min 2

Svíčková patří mezi jídla, které si nejčastěji objednávám v české restauraci. A jednou za čas ji uvařím pro celou rodinu. Je to pro mě sváteční jídlo, kterému dopřávám 2 dny vaření a s přípravou omáčky se "mazlím". Na moji #upgrade i babiččinu tradiční svíčkovou omáčku najdete recepty v mé kuchařce #UPGRADE a tady vám ukládám recept na karlovarský knedlík, který mám k omáčce nejraději. 

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na karlovarský knedlík

  • 16 plátků toustového chleba
  • 300 ml mléka
  • 4 vejce
  • 110 g hrubé mouky
  • 20 g soli
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 40 g petrželové natě
  • máslo na potření

Na svíčkovou omáčku a maso

Postup

Toustový chleba nakrájím na kostky o velikosti 1 cm, přendám do mísy a zaliji mlékem.

Petržel omyji, osuším, otrhám lístky, nasekám nadrobno a smíchám s moukou.

Vejce rozdělím na bílky a žloutky a z bílků ušlehám tuhý sníh. Ke sněhu přidám lehce vyšlehané žloutky, do kterých nastrouhám muškátový oříšek a ochutím solí. Cukrářskou stěrkou do hmoty jemně zapracuji mouku s petrželovou natí a dbám na to, aby zůstalo těsto nadýchané ušlehanými bílky. Ručně, pouze lehkým obracením hmoty, smíchám dohromady s nakrájenými kostičkami toustového chlebu. 

Směs rozdělím na přibližně 8 dílů a každý z nich zabalím do potravinářské fólie tak, abych vytvořila šišku s průměrem přibližně 5-7 cm. Na obou koncích fólie udělám uzel. Knedlíky doporučuji vařit v páře na 80 °C přibližně 35-40 minut, nebo přímo ve vodě (teplé na 80 °C) přibližně 25-30 minut. Potravinářská fólie se nedoporučuje používat nad 80 °C teploty, proto by voda na vaření knedlíků neměla tuto teplotu přesáhnout. 

Uvařený knedlík vyjmu z páry, nebo z vody a nechám mírně zchladnout. Odstraním fólii a potřu rozpuštěným máslem.

Správně připravený karlovarský knedlík by měl být měkký a měla by se do něj vsakovat omáčka. 

Co by se vám mohlo hodit?

5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 4.6.2022
Kristínka, nedoplníš aj recept na sviečkovú? Inak knedľu robíme iba podľa teba!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu