#Francouzský toast
Kategorie: | Recepty |
---|
#Francouzský toast
Když vám zbyde mazanec nebo vánočka, je to skvělý základ pro FRANCOUZSKÝ TOAST. Je to snídaně, která potěší každého!
Suroviny
Na toasty
- 4 krajce mazance (nebo vánočky)
- 1 - 2 vajíčka
- 2 dcl mléka (nebo smetany)
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- mletá skořice
- máslo na smažení
Na dochucení a dozdobení
- zakysaná smetana (nebo řecký jogurt)
- čerstvé ovoce
- drcené oříšky
- citronová kůra (není potřeba)
- cukr dle chuti
Postup
Celé vajíčka rozšlehám s mlékem (nebo smetanou) a přidám špetičku soli, vanilkový cukr a mletou skořici. Jednotlivé plátky (krajíce) mazance nebo vánočky obalím v této vaječné směsi a obratem vložím na mírně rozpálenou pánev s rozpuštěným máslem. Opeču na mírném plameni z obou stran a po upečení papírovým ubrouskem zbavím tousty přebytečného tuku.
Podávám s lžíci zakysané smetany nebo řeckého jogurtu a s čerstvým ovocem. Když mám časový prostor, ovoce typu borůvky nebo maliny zahřeju v rendlíku, kde pustí svou šťávu a tímto ovocným rozvarem zaliju francouzské tousty před podáváním. Na závěr popráším moučkovým cukrem a můžu dochutit čerstvě nastrouhanou kůrou z citronu a podávám ještě teplé ke snídani.