#Dýňový krém s kari

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Dýňový krém s kari | Kristína Nemčková
Polévka Slané

dynova-polevka

#Dýňový krém s kari

6 - 7 45 min 2

Tuto polévku přezdívám jednoduše DÝŇOVÉ CAPPUCINO. Kokosové mléko v něm udělá velkou parádu! Je to jeden z nejsnadnějších receptů, který zvládnou i úplní začátečníci. Jestli milujete dýně nebo kari, rozhodně ho vyzkoušejte taky. Budete se olizovat.

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na polévku

  • 1 dýně
  • 1 cibule
  • čerstvý zázvor
  • kari koření
  • sušený zázvor
  • 400-500 ml kokosového mléka
  • kuřecí nebo zeleninový vývar
  • třtinový cukr
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej

Na dozdobení

  • čerstvý koriandr nebo petrželová nať
  • popřípadě dýňová semínka

Postup

Dýni si očistím od semínek a kůry a nakrájím nožem na menší kousky. Nadrobno nasekám cibuli a kousek zázvoru. V hrnci si rozpálím olej, osmažím cibuli, přidám zázvor, kousky dýně a zasypu lžící cukru. Nechám zkaramelizovat. Následně přimíchám lžící kari koření, osolím, opepřím a dochutím sušeným zázvorem. Vše promíchávám vařečkou. Přiliju vývar, aby byla zelenina ponořená a nechám ji vařit doměkka. V případě potřeby vývar dolévám.

Polévku pak rozmixuju tyčovým mixérem a propasíruju přes sítko.

Pak ji ještě chvíli povařím s polovinou kokosového mléka (200 ml) a dochutím, když je zapotřebí.

Zbytek mléka si převařím v rendlíku a pomocí tyčového mixéru vytvořím pěnu, kterou pak ozdobím polévku při servírování. Díky tomu se z ní stane to slibované capuccino. Dozdobím čerstvým koriandrem nebo petrželovou natí a popřípadě na suché rozehřáté pánvi opečenými dýňovými semínky.

Co by se vám mohlo hodit?

5
8x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
E Avatar autora | 26.10.2023
Výborná polévka, díky za recept :)
5
J Avatar autora | 12.9.2022
Výborná polévka. Neodpustila jsem si opražená dýňová semínka v tř.cukru a dynovy olej na ,,ozdobu,, ale recept je geniální a vysledek ještě víc. Děkuji
Zpět do obchodu