#Bílkové sušenky s ořechy

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Bílkové sušenky s ořechy | Kristína Nemčková
Sladké Cukroví Vánoce

suchar_babka4_web

#Bílkové sušenky s ořechy

30 30 min 2

Tyhle BÍLKOVO - OŘÍŠKOVÉ SUŠENKY dělá často moje babička. Když je začneme jíst, nevíme, kdy přestat. Nejsem si jistá, k jaké konkrétní příležitosti se hodí, klidně je můžete mít jen tak v misce uprostřed stolu. Stejně jich vždycky bude málo! :)

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na velkou misu sušenek 

  • 5 vaječných bílků
  • 150 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150-200 g oříšků (mix mandlí, lískových a vlašských ořechů)
  • malá špetka soli
  • máslo a strouhanka na vymazání a vysypání pečicí formy

Postup

Ve větší míse vyšlehám bílky do tuhého sněhu. Opatrně přidám moučkový a vanilkový cukr, mouku a na závěr oříšky, které mám ráda (já dávám mandle, lískové a vlašské oříšky - ty dlaněmi rozdrtím na menší kousky).

Pečicí formu na srnčí hřbet (nebo biskupský chlebíček) s rozměrem přibližně 30 x 10 cm vymažu máslem, vysypu strouhankou a naliju do ní bílkové těsto s oříšky. Dám péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 20-25 minut.

Po upečení vytáhnu a vyklopím na čistou kuchyňskou bavlněnou utěrku a nechám vystydnout. 

Vychlazený korpus nakrájím na co nejtenčí plátky (cca 0,3 cm), které přeskládám na plech vyložený pečicím papírem a dám sušit do trouby při teplotě 150 °C přibližně 15-20 minut. Plátky by měly být suché a po krajích nažloutlé (během sušení kontroluji, aby se nepřipekly a kraje nespálily).

Podávám v misce, kterou nestíhám doplňovat :)

Co by se vám mohlo hodit?

5
11x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
C Avatar autora | 21.10.2022
Zdravím Kristíno, sušenky jsou skvělé, chutné a mají krásnou texturu díky lískovým oříškům. Taky jsou super na zpracování přebytečných bílků po majonéze nebo holandské omáčce. Jen se chci zeptat, po vysušení z trouby krásně křupou, ale když je (po vychladnutí) uschovám do sušenkové sklenice, tak jsou pak další dny měkčí, to je standartní chování? Samozřejmě chutnají stále dobře, jen čerstvé jsou prostě ještě lepší ☺️ .
5
Avatar autora | 9.10.2022
Děkujeme za recept, jenom se po nich zaprášilo ☺️

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu