Ráfek děrovaný Tarte ring (Ø 19 cm)
Děrovaný ráfek na pečení tartaletky od značky Silikomart je vyrobený z thermoplastu, materiálu vhodného na mražení (-60 °C) i pečení (+180 °C). Díky děrovaní se těsto v ráfku propeče i z bočních stran.
V balení je 1 ks formy s rozměrem Ø 19 cm a výška 2 cm.
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.25 kg |
Rozměr formy (ráfku): | Ø 19 cm, výška 2 cm |
Materiál: | termoplast |
Děrovaný ráfek na pečení tartaletky (Ø 19 cm)
Silikomart
Profesionální děrovaný ráfek s průměrem 19 cm ze speciálně vyvinutého termoplastu série Tarte 4.0 od značky Silikomart oceníte zejména při pečení větší tartaletky. Ráfek stačí postavit na pečící podložku a naplnit těstem či hmotou a dát do trouby péct nebo do mrazáku zamrazit. Nepřilnavá forma je odolná teplotě od -60 °C až do 180 °C.
Tartaletkový ráfek umožní přesně vytvarovat korpus dortu, přesně vyřezat horní okraj těsta kolem obvodu ráfku a následně v něm upéct korpus.
Speciální termoplastický materiál na formách je nedeformovatelný, neoxiduje, je nepřilnavý, nemusí se vytírat máslem a je omyvatelný v myčce. Okraje ráfku jsou děrované, co zabezpečí rovnoměrné propečení bočních stran pečeného korpusu. Ráfek je možné použít i jako vykrajovátko.
Před pečením si postavte kruh na pečicí papír nebo nejlépe na Air Mat podložku. Pak už stačí jenom do něj přenést předem vyválené vychlazené těsto, přitlačit ho ke stěnám formy až po hodní okraj, nožem oříznout zbylé přečnívající části těsta a dát péct.
Tento děrovaný kruh využívám při pečení základního korpusu na tarty.
Děrovaný ráfek od Silikomart má tyto parametry:
Průměr: 19 cm
Výška: 2 cm
Materiál: thermoplast
Vyrobeno: Itálie
Silikomart - ráfek na tartaletku
Ráfky od značky Silikomart jsem se naučila používat během studia na škole Le Cordon Bleu v Londýně a staly se mým pomocníkem při pečení. Doporučuji jejich použití v kombinaci se speciální perforovanou silikonovou podložkou na pečení Air Mat. Ta stejně jako performace na ráfku díky své struktuře zabezpečí správné propečení korpusu i zespodu.
RADY A TIPY
- Při práci s kruhovým ráfkem doporučuji pracovat s vychlazeným těstem. Lépe se bude tvarovat a nepotrhá se.
- Těsto rozválejte válečkem mezi dvěmi pečícími papíry, aby se vám nepřilepilo k podložce.
- Připravte si plech vyložený pečící podložkou (doporučuji Air Mat), do středu kterého položte ráfek.
- Před plněním formy sundejte z těsta vrchní vrstvu papíru, opatrně přeneste do ráfku a odstraňte i druhou vrstvu papíru.
- Prsty přitlačte těsto kolem stran až dolů a dávejte pozor, aby se dostalo i do rohů k podložce.
- Zbylé okraje kolem formy ořízněte malým ostrým nožem a opět dejte do lednice vychladit.
- Ihned po upečení a vytažení z trouby oddělte tart od formy pomocí tenkého nože a nechte vystydnout.
inspirace na recepty
#pistáciový tart s hruškou
Základní vrstvu tartu tvoří křehké těsto pâte sablée a vrstvy krému. Pro dokonalé propečení korpusu i pečeného pistáciového krému doporučuji použít děrovaný ráfek na tarty. Kombinace pistácie a vanilkové hrušky vás mile překvapí. Vyzkoušejte si upéct tento recept, stačí kliknout na fotku tartu.
Silikomart forma a podložka Air Mat
Silikomart je italská společnost se sídlem u Benátek, která se již mnoho let věnuje především výrobě silikonových forem a potřeb pro pekařství a cukrářství, ale i pro výrobu zmrzliny.
Společnost ve svých laboratořích a vývojových střediscích neustále inovuje sortiment a přichází nejen s novými tvary, ale i technickými a materiálovými řešeními. Její silikonové formy jsou vyráběny nejmodernějšími technologiemi a vyznačují se skutečně jedinečnou maximální kvalitou.