Sada ráfků Tarte ring 6 ks (Ø 8 cm)
Sada děrovaných ráfků z termoplastu s průměrem 8 cm a výškou 2 cm využijete při pečení tartaletek nebo jiných dezertů. Díky děrovaní se těsto v ráfku propeče i z bočních stran.
V balení je 6 ks.
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.25 kg |
Rozměr formy: | Ø 21 cm |
Materiál: | nerezová ocel |
Sada forem na tartaletky (6 ks)
Silikomart
Sadu 6 kusů děrovaných malých ráfků s průměry 8 cm ze speciálně vyvinutého termoplastu série Tarte 4.0 od značky Silikomart oceníte zejména při pečení tartaletek. Stačí je postavit na pečící podložku a naplnit těstem či hmotou. Tartaletkový ráfek umožní přesně vytvarovat korpus dortu, přesně vyřezat horní okraj těsta kolem ráfku a následně v něm upéct korpus.
Speciální termoplastický materiál na formách je nedeformovatelný, neoxiduje, je nepřilnavý, nemusí se vytírat máslem a je omyvatelný v myčce. Okraje ráfku jsou děrované, co zabezpečí rovnoměrné propečení bočních stran pečeného korpusu. Ráfek je možné použít i jako vykrajovátko.
Před pečením si postavte kruhy na pečicí papír nebo nejlépe na Air Mat podložku. Když připravujete tart či koláč, kde si těsto předem vyválíte, přenesete do ráfku, přitlačíte k okrajům a zbylé přečnívající části kolem horní hrany ráfku opatrně ostrým nožem odříznete.
Tento děrovaný kruh využívám při pečení základního korpusu na tarty.
Sada ráfků má tyto parametry:
Průměr každého ráfku: 8 cm
Výška: 2 cm
Materiál: thermoplast
Vyrobeno: Itálie
ráfek na tartaletky
6 kusů, Ø 8 cm
Tyto kruhové formičky využívám při pečení tartaletek. Naučila jsem se je používat během studia na škole Le Cordon Bleu v Londýně a staly se mým pomocníkem při pečení. Doporučuji jejich použití v kombinaci se speciální perforovanou silikonovou podložkou na pečení Air Mat. Ta stejně jako performace na ráfku díky své struktuře zabezpečí správné propečení korpusu i zespodu.
RADY A TIPY
- Při práci s kruhovým ráfkem doporučuji pracovat s vychlazeným těstem. Lépe se bude tvarovat a nepotrhá se.
- Těsto rozválejte válečkem mezi dvěmi pečícími papíry, aby se vám nepřilepilo k podložce.
- Připravte si plech vyložený pečící podložkou (doporučuji Air Mat), do středu kterého položte ráfek.
- Před plněním formy sundejte z těsta vrchní vrstvu papíru, opatrně přeneste do ráfku a odstraňte i druhou vrstvu papíru.
- Prsty přitlačte těsto kolem stran až dolů a dávejte pozor, aby se dostalo i do rohů k podložce.
- Zbylé okraje kolem formy ořízněte malým ostrým nožem a opět dejte do lednice vychladit.
- Ihned po upečení a vytažení z trouby oddělte tart od formy pomocí tenkého nože a nechte vystydnout.
inspirace na recepty
#pistáciový tart s hruškou
Základní vrstvu tartu tvoří křehké těsto pâte sablée a vrstvy krému. Pro dokonalé propečení korpusu i pečeného pistáciového krému doporučuji použít děrovaný ráfek na tarty. Kombinace pistácie a vanilkové hrušky vás mile překvapí. Vyzkoušejte si upéct tento recept, stačí kliknout na fotku tartu.
Silikomart forma a podložka Air Mat
Silikomart je italská společnost se sídlem u Benátek, která se již mnoho let věnuje především výrobě silikonových forem a potřeb pro pekařství a cukrářství, ale i pro výrobu zmrzliny.
Společnost ve svých laboratořích a vývojových střediscích neustále inovuje sortiment a přichází nejen s novými tvary, ale i technickými a materiálovými řešeními. Její silikonové formy jsou vyráběny nejmodernějšími technologiemi a vyznačují se skutečně jedinečnou maximální kvalitou.