Sada formiček na tartaletky s vyjímatelným dnem (2 ks)
Sada 2 ks formiček na tartaletky s nepřilnavým povrchem a vyjímatelným dnem.
- 2 ks: Ø 10 cm, výška 3 cm
- 2 ks: Ø 12 cm, výška 2 cm
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Sada formiček na tartaletky (2 ks)
Paderno
Profesionální formičky na tartaletky (2 kusy v sadě) s nepřilnavým povrchem a vyjímatelným dnem pro snadnější vyjmutí tartaletky po upečení. Formičky jsou vyrobeny z kvalitní nepřilnavé oceli, která během pečení rovnoměrně rozvádí teplo po celé ploše. Nepřilnavý povrch je bez PFOA.
Na přípravu tartaletek doporučuji zakoupit minimálně 2–3 sady.
Boční rýhované okraje vytvoří hezký detail každé tartaletky a odnímatelné dno je ideální pro snadné vyjmutí upečeného korpusu z formičky. Dokonalá pomůcka na pečení slaných i sladkých tartaletek nebo mini quiche.
Sada obsahuje 2 kusy formiček a na výběr je z těchto velikostí:
- Ø 10 cm, výška 3 cm
- Ø 12 cm, výška 2 cm
Tartaletka
Tartaletka je malý kulatý koláč z křehkého máslového těsta s rozmanitou náplní, která může být sladká i slaná. Tento druh koláče má dlouhou historii ve francouzské kuchyni, což napovídá i název – „tarte“ ve francouzštině znamená „koláč“.
Pro dokonalou tartaletku je důležité dodržet pár pravidel, a tím nejzákladnějším je pracovat se studeným máslovým těstem. Jakmile těsto změkne, nemá smysl pokračovat a doporučuji ho vložit do lednice a vrátit se k němu později, až zchladne. Ve škole Le Cordon Bleu nás učili, že s křehkým těstem se pracuje zásadně na mramorové desce, která udržuje těsto déle chladné a umožňuje snazší manipulaci.
Ven z formičky
Upečené tartaletky se po vytažení z trouby nechají pár minut chladnout, aby se trochu zpevnily a ztratily horkou páru, ale aby těsto stále zůstalo pružné. Obvykle stačí 5–10 minut, než teplota klesne natolik, že se s tartaletkami může opatrně manipulovat.
Pokud by tartaletky zůstaly ve formičkách až do úplného vychladnutí, těsto by se přilepilo nebo ztratilo pružnost, což by vedlo k praskání či lámání korpusu při vyjímání. Pro snadnější vyjmutí oceníte vyjímatelné dno formičky – jednoduše ho zespodu potlačíte a upečenou tartaletku opatrně vyjmete.
Do úplného vychladnutí doporučuji tartaletky položit na mřížku. Tím se předejde hromadění vlhkosti na spodní straně těsta.
RADY A TIPY
- Před prvním použitím formičky umyjte.
- Před pečením doporučuji lehce potřít tukem (máslem, olejem) pomocí cukrářského štětce
- Po upečení nechte pár minut vychladnout a poté ihned vyjmete korpus z formičky.
- Nepoužívejte ostré předměty, ani jiné kovové nástroje, které by mohly poškodit povrch formiček.
- Nepoužívejte na přímém plameni.
- Vhodné do klasické trouby s maximální teplotou 230°C.
inspirace na recepty
#pistáciový tart s hruškou
Základní vrstvu tartu tvoří křehké těsto pâte sablée a vrstvy krému. Pro dokonalé propečení korpusu i pečeného pistáciového krému doporučuji použít děrovaný ráfek na tarty. Kombinace pistácie a vanilkové hrušky vás mile překvapí. Vyzkoušejte si upéct tento recept, stačí kliknout na fotku tartu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od nádobí, kuchyňského náčiní, nožů, pekařských předmětů až po nástroje pro každý druh přípravy. Italská značka Paderno, založena roku 1925, nabízí kompletní výběr pro profesionální i domácí kuchyně. Na začátku se pod jménem „Alluminio Paderno“ specializovala na nádobí pro domácnost, než se rozhodla zaměřit se na svět profesionálního vaření. S téměř 100letou historií a silnou celosvětovou přítomností je Paderno prvotřídní volbou pro profesionály v sektoru cateringu.
Italská skupina Sambonet Paderno Industrie S.p.A. rozšířila portfolio svých značek Sambonet, Paderno, Arthur Krupp o další jména v porcelánovém sektoru jako Rosenthal, Thomas, Hutschenreuther, Arzberg a nyní hraje vedoucí roli ve výrobě vysoce kvalitních předmětů pro vaření a pečení.