Nerezový děrovaný dortový ráfek - (více průměrů)
Dortový děrovaný ráfek z nerezu s výškou 2 cm využijete při pečení tartů, koláčů, dortů nebo jiných dezertů. Díky děrovaní se těsto v ráfku propeče i z bočních stran.
V balení je 1 ks a na výběr více rozměrů.
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Rozměr formy: | Ø 21 cm |
Materiál: | nerezová ocel |
Nerezový děrovaný ráfek na tart
Děrovaný nerezový kulatý dortový ráfek je vhodný na přípravu pečených i nepečených dortů a dezertů. Stačí ho postavit na pečící podložku a naplnit těstem či hmotou. Dortový ráfek umožní přesně vytvarovat korpus dortu, přesně vyřezat horní okraj těsta kolem ráfku a následně v něm dort upéct. Průměr ráfku je 21 cm a výška 2 cm. Okraje jsou děrované, co zabezpečí rovnoměrné propečení bočních stran.
Před pečením si postavte nerezový kruh na pečicí papír nebo alobal, kterým vyložíte plech na pečení a jemně kolem ráfku papír/alobal obtočte a těsto nalijte do formy. Když připravujete tart či koláč, kde si těsto předem vyválíte, přenesete do ráfku a zbylé přečnívající části kolem horní hrany ráfku opatrně odříznete, použite si silikonovou podložku SILPAT nebo Air Mat.
Tento děrovaný kruh využívám při pečení základního korpusu na tarty.
Ráfek je nerezový a je možné ho mýt v myčce na nádobí.
Průměr ráfku na výběr: 19, 21 nebo 23 cm
Výška: 2 cm
Materiál: nerezová ocel
Vyrobeno: Itálie
forma na tart
Tento kruh využívám při pečení základního korpusu na tarty nebo tartalety. Naučila jsem se ho používat během studia na škole Le Cordon Bleu v Londýně a stal se mým pomocníkem při pečení. Doporučuji ho při pečení použít v kombinaci se speciální perforovanou silikonovou podložkou na pečení Air Mat. Ta stejně jako performace na ráfku díky své struktuře zabezpečí správné propečení koláče i zespodu.
RADY A TIPY
- Při práci s ráfkem doporučuji pracovat s vychlazeným těstem. Lépe se bude tvarovat a nepotrhá se.
- Těsto rozválejte mezi dvěmi pečícími papíry, aby se vám nepřilepilo k podložce.
- Připravte si plech vyložený pečící podložkou (doporučuji Air Mat), do středu kterého položte ráfek.
- Před plněním formy sundejte z těsta vrchní vrstvu papíru, opatrně přeneste do ráfku a odstraňte i druhou vrstvu papíru.
- Prsty přitlačte těsto kolem stran až dolů a dávejte pozor, aby se dostalo i do rohů k podložce.
- Zbylé okraje kolem formy ořízněte malým ostrým nožem a opět dejte do lednice vychladit.
- Ihned po upečení a vytažení z trouby oddělte tart od formy pomocí tenkého nože a nechte vystydnout.
inspirace na recepty
#pistáciový tart s hruškou
Základní vrstvu tartu tvoří křehké těsto pâte sablée a vrstvy krému. Pro dokonalé propečení korpusu i pečeného pistáciového krému doporučuji použít děrovaný ráfek na tarty. Kombinace pistácie a vanilkové hrušky vás mile překvapí. Vyzkoušejte si upéct tento recept, stačí kliknout na fotku tartu.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od nádobí, kuchyňského náčiní, nožů, pekařských předmětů až po nástroje pro každý druh přípravy. Italská značka Paderno, založena roku 1925, nabízí kompletní výběr pro profesionální i domácí kuchyně. Na začátku se pod jménem „Alluminio Paderno“ specializovala na nádobí pro domácnost, než se rozhodla zaměřit se na svět profesionálního vaření. S téměř 100letou historií a silnou celosvětovou přítomností je Paderno prvotřídní volbou pro profesionály v sektoru cateringu.
Italská skupina Sambonet Paderno Industrie S.p.A. rozšířila portfolio svých značek Sambonet, Paderno, Arthur Krupp o další jména v porcelánovém sektoru jako Rosenthal, Thomas, Hutschenreuther, Arzberg a nyní hraje vedoucí roli ve výrobě vysoce kvalitních předmětů pro vaření a pečení.