Pečící perforovaný ráfek de Buyer (různe průměry)
Perforovaný ráfek z nerezu od francouzské značky de Bayer využijete při pečení tartů, koláčů, dortů nebo jiných dezertů. Vytvoří po upečení přesný a rovnoměrně propečený tvar.
Na výběr více rozměrů, prodáván po kusech.
Kategorie: | Pečení |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Nerezový děrovaný ráfek na tart
de Bayer
Perforovaná kruhová pečící forma od francouzské značky de Buyer je ideální pro přípravu různých dezertů a koláčů, listového i křehkého těsta. Otvory (perforace) na straně kruhu pomáhají rovnoměrnému propečení boků koláčů.
Forma byla vyvinuta ve spolupráci s Ecole du Grand Chocolat Valrhona, je vyrobena z pružinové nerezové oceli a disponuje rovnou hranou, která nabízí bezchybnou povrchovou úpravu. Není svařovaná a po uvolnění se vždy vrátí do původního tvaru.
Použití ráfku je jednoduché, stačí ho postavit na pečící podložku a naplnit rozváleným těstem či hmotou. Kruhový ráfek umožní přesně vytvarovat korpus tartu na spodek i boky a přečnívající části těsta kolem horní hrany ráfku opatrně ostrým nožem odříznout a dát péct do předem vyhřáté trouby. Důležité je tart opatrně vyndat z formy téměř hned po upečení. Po vychladnutí to nebude tak snadné.
Perforovaný pečící kruh je ideální na pečení tartů, který vyžaduje přesné tvary.
Ráfek je nerezový a je možné jej mýt v myčce na nádobí.
Na výběr tyto rozměry pečících perforovaných ráfků:
- Ø 15,5 cm, výška 3,5 cm
- Ø 18,5 cm, výška 3,5 cm
- Ø 20,5 cm, výška 3,5 cm
- Ø 24,5 cm, výška 3,5 cm
- Ø 28,5 cm, výška 3,5 cm
kruhová forma na tart
Tento kruh využívám při pečení základního korpusu na tarty nebo tartalety. Naučila jsem se ho používat během studia na škole Le Cordon Bleu v Londýně a stal se mým pomocníkem při pečení. Doporučuji ho při pečení použít v kombinaci se speciální perforovanou silikonovou podložkou na pečení Air Mat. Ta stejně jako performace na ráfku díky své struktuře zabezpečí správné propečení koláče i zespodu.
- Na koláče, dezerty, listové i křehké těsto
- Vyroben z pružinové nerezové oceli
- Otvory pro rovnoměrné propečení hran
- Rovná hrana pro bezchybnou povrchovou úpravu
- Snadno se uvolňuje
- Vždy se vrátí do původní pozice
- Vhodná do lednice, mrazničky i do myčky
RADY A TIPY
- Při práci s ráfkem doporučuji pracovat s vychlazeným těstem. Lépe se bude tvarovat a nepotrhá se.
- Těsto rozválejte mezi dvěmi pečícími papíry, aby se vám nepřilepilo k podložce.
- Připravte si plech vyložený pečící podložkou (doporučuji Air Mat), do středu kterého položte ráfek.
- Před plněním formy sundejte z těsta vrchní vrstvu papíru, opatrně přeneste do ráfku a odstraňte i druhou vrstvu papíru.
- Prsty přitlačte těsto kolem stran až dolů a dávejte pozor, aby se dostalo i do rohů k podložce.
- Zbylé okraje kolem formy ořízněte malým ostrým nožem a opět dejte do lednice vychladit.
- Ihned po upečení a vytažení z trouby oddělte tart od formy pomocí tenkého nože a nechte vystydnout.
inspirace na recepty
#pistáciový tart s hruškou
Základní vrstvu tartu tvoří křehké těsto pâte sablée a vrstvy krému. Pro dokonalé propečení korpusu i pečeného pistáciového krému doporučuji použít děrovaný ráfek na tarty. Kombinace pistácie a vanilkové hrušky vás mile překvapí. Vyzkoušejte si upéct tento recept, stačí kliknout na fotku tartu.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinná společnost de Buyer byla založena v roce 1830 a začala výrobou příborů v malé kovárně ve francouzském Val d’Ajol.
S hrdostí na své kořeny i rodinu dodnes výhradně ve Francouzsku vyrábí kuchařské pomůcky pro každodenní potřeby profesionálního gastro provozu. Každá pánev, hrnec nebo nádobí je tvořeno pomocí tradičních metod, s pečlivou kontrolou všech případných vad, přičemž finalizace a leštění pro dokonalejší vzhled produktů probíhá ručně.