Pečící perforovaný ráfek de Buyer (různe průměry)

Perforovaný ráfek z nerezu od francouzské značky de Bayer využijete při pečení tartů, koláčů, dortů nebo jiných dezertů. Vytvoří po upečení přesný a rovnoměrně propečený tvar.

Na výběr více rozměrů, prodáván po kusech. 

Varianta
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Značka: de Buyer
475 Kč / ks 555 Kč / ks 595 Kč / ks 635 Kč / ks od 475 Kč / ks
Kategorie: Pečení
Záruka: 2 roky

Nerezová forma na tart

Nerezový děrovaný ráfek na tart

de Bayer

Perforovaná kruhová pečící forma od francouzské značky de Buyer je ideální pro přípravu různých dezertů a koláčů, listového i křehkého těsta. Otvory (perforace) na straně kruhu pomáhají rovnoměrnému propečení boků koláčů.

Forma byla vyvinuta ve spolupráci s Ecole du Grand Chocolat Valrhona, je vyrobena z pružinové nerezové oceli a disponuje rovnou hranou, která nabízí bezchybnou povrchovou úpravu. Není svařovaná a po uvolnění se vždy vrátí do původního tvaru.

Použití ráfku je jednoduché, stačí ho postavit na pečící podložku a naplnit rozváleným těstem či hmotou. Kruhový ráfek umožní přesně vytvarovat korpus tartu na spodek i boky a přečnívající části těsta kolem horní hrany ráfku opatrně ostrým nožem odříznout a dát péct do předem vyhřáté trouby. Důležité je tart opatrně vyndat z formy téměř hned po upečení. Po vychladnutí to nebude tak snadné.

Perforovaný pečící kruh je ideální na pečení tartů, který vyžaduje přesné tvary.

Ráfek je nerezový a je možné jej mýt v myčce na nádobí.

Nerezová forma na tart

Na výběr tyto rozměry pečících perforovaných ráfků:

  • Ø 15,5 cm, výška 3,5 cm
  • Ø 18,5 cm, výška 3,5 cm
  • Ø 20,5 cm, výška 3,5 cm
  • Ø 24,5 cm, výška 3,5 cm
  • Ø 28,5 cm, výška 3,5 cm

Nerezová forma na tart

kruhová forma na tart

Tento kruh využívám při pečení základního korpusu na tarty nebo tartalety. Naučila jsem se ho používat během studia na škole Le Cordon Bleu v Londýně a stal se mým pomocníkem při pečení. Doporučuji ho při pečení použít v kombinaci se speciální perforovanou silikonovou podložkou na pečení Air Mat. Ta stejně jako performace na ráfku díky své struktuře zabezpečí správné propečení koláče i zespodu.

  • Na koláče, dezerty, listové i křehké těsto
  • Vyroben z pružinové nerezové oceli
  • Otvory pro rovnoměrné propečení hran
  • Rovná hrana pro bezchybnou povrchovou úpravu
  • Snadno se uvolňuje
  • Vždy se vrátí do původní pozice
  • Vhodná do lednice, mrazničky i do myčky

Forma na tart

RADY A TIPY

  • Při práci s ráfkem doporučuji pracovat s vychlazeným těstem. Lépe se bude tvarovat a nepotrhá se.
  • Těsto rozválejte mezi dvěmi pečícími papíry, aby se vám nepřilepilo k podložce.
  • Připravte si plech vyložený pečící podložkou (doporučuji Air Mat), do středu kterého položte ráfek.
  • Před plněním formy sundejte z těsta vrchní vrstvu papíru, opatrně přeneste do ráfku a odstraňte i druhou vrstvu papíru.
  • Prsty přitlačte těsto kolem stran až dolů a dávejte pozor, aby se dostalo i do rohů k podložce.
  • Zbylé okraje kolem formy ořízněte malým ostrým nožem a opět dejte do lednice vychladit.
  • Ihned po upečení a vytažení z trouby oddělte tart od formy pomocí tenkého nože a nechte vystydnout.

Pistáciový tart s hruškou

inspirace na recepty

#pistáciový tart s hruškou

Základní vrstvu tartu tvoří křehké těsto pâte sablée a vrstvy krému. Pro dokonalé propečení korpusu i pečeného pistáciového krému doporučuji použít děrovaný ráfek na tarty. Kombinace pistácie a vanilkové hrušky vás mile překvapí. Vyzkoušejte si upéct tento recept, stačí kliknout na fotku tartu.

JDU NA RECEPT

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná společnost de Buyer byla založena v roce 1830 a začala výrobou příborů v malé kovárně ve francouzském Val d’Ajol.

S hrdostí na své kořeny i rodinu dodnes výhradně ve Francouzsku vyrábí kuchařské pomůcky pro každodenní potřeby profesionálního gastro provozu. Každá pánev, hrnec nebo nádobí je tvořeno pomocí tradičních metod, s pečlivou kontrolou všech případných vad, přičemž finalizace a leštění pro dokonalejší vzhled produktů probíhá ručně.

Zpět do obchodu