Perforovaná forma na koláč / quiche (více rozměrů)
Perforovaná forma na koláč nebo quiche s odjímatelným dnem a nepřilnavým povrchem od značky Gusta má univerzální použití na sladké koláče nebo slané quiche koláče. Díky vyjímatelnému dnu se koláč velice jednodušše po upečení vyjme z formy. Forma je vyrobena z kvalitního materiálu s povrchovou nepřilnavou úpravou.
Na výběr forma s průměrem 24 cm a 28 cm.
Kategorie: | Pečení |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Rozměr formy: | Ø 24 cm nebo Ø 28 cm |
Materiál: | ocel s nepřilnavým povrchem |
Perforovaná forma na koláč
s odnímatelným dnem
Velmi kvalitní nepřilnavá forma na koláč nebo quiche od značky Gusta vám usnadní upečení, ale i vyjmutí koláče z formy po upečení. Hodí se na pečení ovocných koláčů (níže v popisu najdete recept pro inspiraci), tartu nebo slané varianty koláču, tzv. quiche. Forma má odnímatelné dno, což umožní snadnou manipulaci s pečeným koláčem a jeho vyjmutí bez poškození korpusu.
S horkou formou vždy manipulujte ve chňapkách!
Povrch formy je nutno chránit před mechanickým poškozením, aby nedošlo časem ke korozi. Proto doporučuji používat při styku s formou jenom dřevěné nebo umělohmotné pomůcky (stěrky, vařečky) a vyvarovat se dalším kovovým předmětům.
Koláčová forma je vyrobena z pevného kvalitního materiálu, potažena vrstvou nepřilnavého povrchu. Lem formy je tvořen tradiční vlnkou a po celé ploše formy jsou dírky (perforace) pro lepší propečení korpusu.
Forma na pečení Gusta má tyto parametry:
- průměr formy na výběr: Ø 24 cm a Ø 28 cm
- výška: 2,5 cm
- materiál: kvalitní ocel s nepřilnavým povrchem
- extra: vzduchové otvory pro lepší pečení, vyjímatelné dno
- neobsahuje plasty BPA
- nevhodné do myčky a do mikrovlnné trouby
Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet a nemusíte se bát, že by se misce během přepravy k vám něco stalo.
kruhová forma na tart a quiche
průměr Ø 24 cm nebo Ø 28 cm
Koláčová forma se skladá ze 2 častí. Lem formy je vlnkovitý, vzor kterého se propíše na korpus upečeného koláče a celá plocha má dírky (perforaci), díky které se koláč dokonale propeče.
Perforace dna a boků zajišťuje lepší cirkulaci vzduchu a také umožňuje odvod přebytečné vlhkosti, což napomáhá větší křupavosti finálního pečiva.
Forma z kvalitního materiálu - žádná jednorázovka!
RADY A TIPY
- Povrch formy je nutno chránit před mechanickým poškozením, proto při pečení nepoužívejte kovové kuchyňské pomůcky, pouze dřevěné nebo umělohmotné.
- Nedoporučuje se mýt drátěnkou nebo pískem na nádobí, aby se nepoškodila nepřilnavá povrchová vrstva. Na mytí použijte šetrnou houbu na nádobí.
- Po umytí důkladně vysušte, aby nedošlo ke korozi.
- Není vhodné do myčky, mohlo by dojít k zničení nepřilnavého povrchu.
- Každý "škrábanec" na formě znamená časem korozi.
- S horkou formou vždy manipulujte ve chňapkách.
inspirace na recepty
#americký třešňový pie
Tento recept jsem si "dovezla" z Ameriky, kde jsem byla na ročním studijním pobytě během střední školy. Recept je jednoduchý a za chvíli se díky němu i vy přenesete za velkou louži! Forma na pie (koláč) se vám bude při jeho pečení rozhodně hodit.
#švestkovo-makový koláč
Kombinace dvou druhů těst, křehkého máslového těsta a nadýchaného těsta plného máku a čerstvých švestek. V období dozrávání čerstvého ovoce je to ideální recept!
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Značka Gusta patří pod holandskou společnost Kapimex. Založena byla v roce 2010 s vizí vytvářet inspirující a hezké produkty, pro které bude synonymem kvalita a vzhled.
Společnost Kapimex patří největší mezinárodní velkoobchody s doplňky pro domácnost. Produkty pod značkou Gusta jsou vytvářeny s vášní pro potřeby dnešních spotřebitelů a patří mezi ně mramorové hmoždíře, dekorační mísy, kuchyňské pomůcky, porcelán a svícny.