O mně
#kristína
nemčková
- Jsem profesionální kuchařka.
- Mám certifikát Grand Diplôme® ze školy Le Cordon Bleu v Londýně.
- Vydala jsem ve 3 jazycích kuchařskou knihu #UPGRADE.
- V roce 2019 jsem vyhrála MasterChef Česko.
- Pracovala jsem v michelinských restauracích Story** v Londýně, Hiša Franko*** ve Slovinsku a Geranium*** v Kodani.
- Nyní se podílím na otevření nových restaurací v Manile na Filipínách a v Niseko v Japonsku.
- Jsem holka, která si plní své sny!
Pečení a vaření mě baví natolik, že už od dětství sním o vlastní restauraci. K té ale vede dlouhá cesta, která mě vlastně baví nejvíce. Vše začalo dětským koníčkem, ráda jsem pekla. Ve svých 11 letech jsem si založila profil na sociálních sítích s názvem Jsem MasterChef, dnes Made by Kristina, a od té doby tam sdílím inspirace ve vaření, recepty a svou profesní cestu. Jak již původní název profilu napovídá, vyjádřila jsem tím své přání, které se mi v roce 2019 podařilo naplnit, když jsem se ve svých 17 letech stala českým MasterChefem a nejmladší vítězkou na světě!
Hned poté jsem se s rodinou pustila do tvorby kuchařské knihy #UPGRADE a v ní publikovala 91 unikátních receptů z české a slovenské kuchyně. Úspěšným prodejem knihy jsem si vydělala na prestižní kuchařskou školu Le Cordon Bleu v Londýně a v roce 2021 jsem na ní získala Grand Diplôme®, což je certifikát z oboru vaření i pečení.
Už během studia v Londýně jsem začala pracovat v restauraci Story, která se pyšní 2 michelinskými hvězdami. Nastoupila jsem jako Comi Chef a po více než roce jsem odcházela z pozice Chef de Partie. Z Londýna jsem se přestěhovala do Kodaně a začala pracovat ve 3michelinské restauraci Geranium, kde jsem zastávala pozici Sous Chef (zástupce šéfkuchaře). Nyní, abych rozšířila své zkušenosti, se podílím na otevření dvou nových restaurací: jedné v Manile na Filipínách a druhé v japonském Niseko.
O nejdůležitější zážitky z mého života se s vámi často dělím na svém INSTAGRAMU nebo FACEBOOKU a nebo je najdete přehledně seřazeny níže na této stránce.
Iveta Fabešovábrunch menu
Dopřejte si snídani nebo brunch ve stylu v nové kavárně Ivety Fabešové na Masaryčce. Menu jsme pro vás s Ivetou připravily společně.
PodívejteŠpetka chuti ze Zátišípodcast
Jak se tvoří projekty pop-up, jak se spolupracuje s jinými kuchaři na společném menu a jak jsou tyto akce oblíbené u hostů? O tom všem se rozpovídám v tomto rozhovoru.
Poslechnout si rozhovorVelká žranicepodcast s lukášem hejlíkem
Tři šéfkuchařky v jednom podcastu, který trvá 3,5 hodiny! I když název Patří ženy k plotně? může vyznít bulvárně, rozebíráme gastro ze všech úhlů pohledu a genderovou otázku házíme za hlavu. Ani jednu z nás tohle téma nebaví.
Mám čas, jdu si to poslechnoutU Kulatého Stolupodcast
Přála jsem si pracovat v Asii, přesněji v Japonsku, a když jsem dostala nabídku, neváhala jsem. Budu se podílet na otevření nové restaurace v Manile a v Niseko, a beru to jako trénink na budoucí vlastní restauraci.
Podívat se na rozhovorE15 Flowpodcast s Veronikou Jonasovou
Šestnáct hodin na nohou, hodně stresu a křiku. Začátky v kuchyni si kuchař musí protrpět, až si zvykne a nastaví své mantinely.
Poslechnout si rozhovorPOP UPrestaurace Štangl
Pokud hledáte gastronomický zážitek, doporučuji zajít do pražské restaurace Štangl. Vede ji Martin Štangl a já měla možnost si s ním a jeho týmem zavařit. Skvělý pop-up, na který nezapomenu!
PodívejtePodcasts Michalem Hubíkem
Opravdu dlouhý rozhovor s Michalem, který ho vede tak trochu po svém.
Poslechnout si rozhovorČeský RozhlasNoční Mikrofórum
Rozhovor s milou moderátorkou Barborou Chuecos pro relaci Noční mikrofórum, kterou poslouchají lidé před usnutím. Tak dobrou noc.
Poslechnout si rozhovorGrossetoPOP UP
Série tří degustačních večeří o 8 chodech, kterou jsem připravovala v Akademii Grosseto společně se svým kolegou z Gerania, Ricardem de Limou.
Jak probíhá pop up akce?RefresherRozhovor
Restaurace není jenom o jídle; jde o komplexní zážitek. Důležité jsou detaily. Více v rozhovoru pro Refresher.
Podívat se na rozhovorCzechcrunchRozhovor
Po zkušenostech z nejlepších restaurací světa mířím do Asie. Sním o vlastním podniku a tam si otevření restaurace natrénuji.
Přečíst rozhovorVisitchefRozhovor
Za mým úspěchem v Geraniu stojí zkušenost z londýnské Restaurant Story. Práce s ovocem a zeleninou, co jsme předváděli v Geraniu, byla inspirující. Naučilo mě to pokoře k surovinám. Teď bych se ráda posunula k masu a za novou zkušeností mířím do Asie.
Přečíst si a podívat se na rozhovorForbesNejsem fluktuant
Mířím do Asie pro novou zkušenost s otevřením restaurace, resp dvou restaurací. O této výzvě jsem napsala článek pro časopis Forbes.
Přečíst si článekKniha Žena ženě14 otevřených dopisů
Čtrnáct žen, které napsaly dopis a odkryly v něm části svého nitra, myšlenek, lásky i pochybností. Jsem jedna z nich. Přeji vám hezké čtení.
Chci tuto knihuElleWomen Awards 2024
U příležitosti 30. výročí magazínu ELLE byla představena třicítka inspirativních Češek a Slovenek a já se v letošním seznamu Elle Women Awards 2024 v kategorii "inspirace" objevila také. Je mi obrovskou ctí a moc děkuji za nominaci.
Celý seznam Elle Women AwardsTrefa do Černé(ho)Rozhovor s Lucii Černou
V černu roku 2017 jsem odnesla svůj mangový dort moderátorům Ranní show do pražského rádia Evropa2. Vysílal Leoš Mareš, Patrik Hezucký a Lucka Šilhánová a po ochutnání mluvili nejenom o dortu, ale i o mě. Díky jejich zmínce přibylo na mém instagramu celých dvacettisíc sledujících. Opravdu milý rozhovor nejen o mangovém dortu.
Podívat se na rozhovorForbesPodcast
Časopis Forbes mě v roce 2020 zařadil do výběru 30 pod 30, tedy 30 inspirativních lidí pod 30 let. Od té doby se mnou "cestuje" a sdílí hlavní milníky na mé profesní cestě. V roce 2022 dokonce redaktor Ondřej Kinkor za mnou na pár dní přicestoval do Londýna, aby vznikl obsáhlý článek s rozhovorem pro speciální vydání ForbesWomen. A tentokrát jsme natočili společně podcast.
Poslechnout si rozhovorGastro FellazVtipný rozhovor s Leou a Mirkem
S Leou a Mirkem jsme se poznali v soutěži MasterChef Česko 2019 a od té doby jsme si "zůstali". Vždy je ráda vidím, vždy je s nimi sranda. A tento podcast je toho důkazem.
Pobavit se poslechem podcastuDVTVJak jsem se stala Sous Chefem
V pořadí můj třetí rozhovor pro DVTV, ve kterém se s Martinem Veselovským bavíme o mých pracovních zkušenostech z michelinských restaurací z Londýna a Kodaně a taky si něco malého společně zavaříme.
Podívat se na rozhovorHost Lenky Vahalové Radio Praha Český rozhlas
Co nejčastěji připravuji k jídlu na Silvestra? Kde ve světě mi chutnalo nejvíce? A jaké mám pracovní plány po Kodani?
Podívat se na rozhovorAktuálně.czByla jsem jako zombie
Londýn mě vyškolil a první měsíce v michelinské restauraci Story považuji za nejhorší v mém životě. Ale bez této zkušenosti bych se pracovně neposunula a dnes jí vnímám jako nejcenější.
Přečíst si rozhovorJsem Sous Chefv restauraci Geranium***
Povýšení v nejlepší restauraci světa na pozici Sous Chef, čili zástupce šéfkuchaře, mě po půl roce působení v Geraniu, mile zaskočila. Je to další krok k získání nových zkušeností, pre které jsem se do dánské Kodani přestěhovala.
IG: @restaurant_geraniumApetitMoje rubrika v časopisu
V každém vydání časopisu Apetit najdete ode mě krátký pozdrav a pár vět v rubrice s mými postřehy ze zahraničí. Na své profesní cestě sbírám zkušenosti, které s vámi sdílím prostřednictvím svého webu, sociálních sítí a nově i v časopisu Apetit.
Prohlédnout si článkyiDnes.czDá se v michelince vydělat?
Geranium je už druhá michelinská restaurace, pro kterou pracuji a ani v jedné jsem nezarobila tolik, abych si mohla něco odložit bokem. Můj plat ale pokryje měsíční náklady na život. Hlavní motivací pracovat pro prestižní restaurace je cenná zkušenost a možnost učit se od nejlepších. To je moje hlavní motivace.
Přečíst si celý rozhovorTop-recepty.czZákulisí nejlepší restaurace
"V Geraniu je klid, i když pracujeme 16 hodin denně", říká vítězka MasterChefa Česko 2019.
Přečíst si celý rozhovorNovinky.czV michelince jako na vojně
Práci v michelinské restaurci bych přirovnala k vojně, kde je jasný řád i hierarchie. Ale taky se v ní můžete potkat se šikanou a podmínkami, které se těžce zvládají. Vždy záleží od šéfkuchaře, jakým směrem svou restauraci vede. Mám za tím jenom dvě zkušenosti, z Londýna a nyní z Kodaně. Nikdy bych neřekla, jak velký rozdíl to může být.
Přečíst si celý rozhovorCosmopolitanCesta do michelinské restaurace
Když se rozhodnete stát se kuchařkou, školy v Čechách vás poněkud odradí. Když se ale nenecháte zlomit, a jdete si za svým snem, stokrát se vám to vrátí. Co stokrát, tisíckrát... Kristína je toho důkazem. Více v rozhovoru :)
Přečíst si rozhovorSpotlightAktuálně.cz
Zažila jsem v Londýně křik a šikanu, ale i práci v kodaňském Geraniu vnímám jako opačný extrém. Pro ženy je kuchařina těžký pracovní obor a částečně souhlasím s tím, co řekl o ženách v gastru, pán Pohlreich.
Podívat se na rozhovorRádiožurnálHost Lucie Výborné
Co mě Londýn naučil? Jak se žije v Kodani? Chutná cizincům naše svíčková? Co je jiného v michelinské restauraci? To vše se mě ptala Lucie Výborná v rozhovoru pro Český rozhlas.
Podívat se na rozhovorForbesTOP šéfkuchaři Česka 2023
Deset jmen, deset osobitých stylů a jedna společná láska pro poslání v kuchyni. Poznejte nejlepší šéfkuchaře Česka podle Forbesu. Moc děkuji za zařazení do seznamu.
Podívat se na seznam šéfkuchařůRefresherKristína v nejlepší restauraci světa
Pravdou je, že moje první zaměstnání v londýnské restauraci Story mi dalo zabral a první měsíce jsem břečela vždy cestou do práce i z práce. Dnes to hodnotím jako nejlepší školu života a mnohem více si věřím. I proto mě přijala najlepší restaurace světa - Geranium.
Přečíst si rozhovorProti prouduDan Tržil
Povídání o mojí životní cestě, zkušenostech z restaurací jako zaměstnanec i host, plánech do budoucna a taky jak na míchaná vajíčka.
Podívat se na rozhovorGeranium*** Kodaň
Demi Chef de Partie
Nastupuji do nové práce na pozici Demi Chef de Partie v nejlepší restauraci světa, oceněné 3 michelinskými hvězdami - Geranium v dánské Kodani (theworld50best.com). Těsím se na novou zkušenost!
www.geranium.dkForbes Česko
Moje další mise
Časopis Forbes mě provází od zařazení mezi mladé talenty Forbes 30pod30 v roce 2020. Moc si vážím našeho propojení a děkuji za rozhovor o mé další cestě za svým snem. O pár dnů nastupuji do kodaňské restaurace Geranium, nejlepší restaurace světa.
Přečíst si článekHiša Franko**
Dvoutýdenní pracovní stáž
Moje dvoutýdenní pracovní stáž ve slovinské michelinské restauraci Hiša Franko, kterou vede jedna z nejlepších šéfkuchařek světa Ana Roš, byla součástí pohovoru o pracovní místo. Každý, kdo chce získat pracovní místo musí projít neplacenou stáží, aby se seznámil jak uchazeč, tak i restaurace s druhou stranou a mohli se správně rozhodnout. O restauraci jsem více psala na facebooku.
Podívat se na facebook příspěvekBocuse d'Or Česko
EatMag s Jiřím Hilgartem
Podcast na téma nejprestižnější profesionální kuchařské soutěže Bocuse d'Or, které národní kolo proběhne v květnu 2023 v Praze. Vítěz se účastní evropského utkání a zabojuje o místo v mezinárodním turnaji, které se uskuteční v roce 2026 ve francouzském městě Lyon. Poslechněte si, jak vypadá kuchařská olympiáda.
Poslechnout si rozhovorMagazín Reportér
Příští michelinská hvězda?
Jak těžké je získat práci v michelinské restauraci? Jaké jsou začátky? Jaké platy se nabízejí v nejlépe hodnocených restauracích? Šikana? Vše se dozvíte v tomto rozhovoru, kde otevřeně mluvím o mé londýnské zkušenosti.
Přečíst nebo poslechnout si rozhovorDegustační večeře
Akademie Grosseto Praha
Nádherný večer se skvělými hosty v Kulinařské akademii Grosseto v pražských Průhonicích. Dorazili ze všech koutů Česka nebo Slovenska, za co jim moc děkuji. Připravila jsem pro ně 8 chodů inspirovaných českou a slovenskou kuchyní a věřím, že si večer stejně jako já užili naplno.
Prohlédnout si fotky z večeřePodcast
s Lukášem HejlíkemVelká žranice
Jak výhra v amatérské kuchařské soutěži ovlivnila život výhercům, jaké bylo zákulisí soutěže a jaké mají její výherci plány do budoucna? O životě, výhře a jídle: Kristína Nemčková, Roman Staša a Martin Pecina (vítězi ročníku 2019, 2020, 2022).
Poslechnout si nejdelší podcastCesta po Asii
Singapore, Thajsko, Kampodža, Vietnam, Bali
Po práci v Singapuru jsem využila "lokaci" a vyrazila jsem na dvouměsíční cestu po Asii, kde jsem navštvíla Thajsko, Vietnam, Kambodži, Bali a opět Singapur. Nesu si hromadu životních zážitků a gastro inspirací. Na své cestě jsem absolvovala několik kurzů vaření, ochutnávala street food i fine dinning a rozhodně chci tuto cestu v životě zopakovat. Vřele doporučuji!
Více o cestě po AsiiDegustační večeře II.
by Kristína Singapore
Další z mých degustačních večeří reprezentující českou a slovenskou kuchyní v Singapuru měla 7 chodů (Amise Bouche, Májka, Plněná paprika, Pstruh, Tarhoňa, Pirohy, Svíčková na smetaně, Medovník).
Zjistit více informacíKrev, dřina, slzy i smích
Forbes Woman London
Časopis Forbes Woman vychází jenom jednou ročně. Není jenom pro ženy, je o ženách. Najdete v něm i rozhovor se mnou, vytvořený přímo v Londýně. Je plný jídla, pravdy a mých plánů.
Přečíst si rozhovorThe Duke of Edinburgh's
international award patron
Stala jsem se čestným patronem vzdělávacího programu DofE, který zastřešuje britská královská rodina. Cílem neziskové organizace DofE je inspirovat mladé lidi vo věku 14 až 24 let k dosažení cílů jako jsou pohyb, dovednosti, dobrovolnictví.
o programu DofEChef de Partie
Restaurant Story London
Před rokem jsem nastoupila do restaurace Story v Londýně jako stážista při škole Le Cordon Bleu. Od září 2021 jsem se stala zaměstnancem se základní kuchařskou pozici Commis Chef na cukrářské sekci a dnes mám obrovskou radost, že jsem se posunula do funkce Chef de Partie s odpovědností za celou jednu sekci v kuchyni. V této chvílí je to Garnish, čili přílohy.
web restaurace StoryČeský
Gastronomický Institut ambasador v projektu vzdělávání
Ráda předám své zkušenosti ze školy Le Cordon Bleu London a praxe z michelinské restauraci Story v Londýně mladým lidem, kteří mají zájem o kuchařský obor.
#za gastro #studuj gastro
web ČGIDegustační večeře
by Kristína Singapore
Měla jsem příležitost v Singapuru připravit a podávat ucelené menu degustační večeře inspirované českou a slovenskou kuchyni. Díky úspěchu se tam vracím v listopadu 2022 a moc ráda vás tam uvidím.
více o akciV michelinské restauraci
je to jako na vojně Novinky CZ
Rozhovor o mé práci v michelinské restauraci Story v Londýně, o škole Le Cordon Bleu a taky o soutěži MasterChef tři roky po vítězství.
Přečíst si rozhovorRada Evropské unie
české předsednictví Úřad vlády
Moje recepty v angličtině z kuchařky #UPGRADE budou komunikovány na portálu a sociálních sítích Úřadu vlády ČR a budou tak prezentovat naší českou kuchyni. Mám radost z tohoto propojení a moc děkuji za důvěru.
Podívat se na Instagram @EU2022_CZThe Championships
Wimbledon London
Restaurace Story, kde pracuji, získala možnost během Wimbledonu 2022 podávat catering v resortu The Treehouse - což je VIP část wimbledonského areálu. Já jsem pro hosty připravovala mušle sv.Jakuba.
The TreehouseProstor X
reflex Čestmír Strakatý
„Věděla jsem, že první práci chci mít opravdu těžkou. Po škole jsem si nastavila cíl zdolat opravdovou výzvu a začít od toho úplně nejtěžšího - zaměstnat se v jedné z londýnských michelinských restaurací. Prví měsíce v práci v restauraci Story jsem chodila domů s brekem. Dnes nelituji!"
Celý rozhovorV gastronomii vnímám
generační rozdíl časopis Apetit
Tvorba kuchařky #UPGRADE mi dala možnost vnímat generační rozdíl z pohledu gastronomie a vidět, jak o jídle uvažuje moje babička. I když se ve všech názorech na vaření neshodneme, byla a stále je pro mě inspirací, s jakou neutichající vášní k jídlu celý život přistupuje.
Přečíst si článekKonference
TedX Youth 2022Praha
"Hořká cesta za sladkými sny" aneb za každým úspěchem je hodně práce, pokory a odříkání. Můj příběh se může zdát jako pohádka, ve které se mi sny plní samé. Realitou je, že sny si plním sama a nic se mi v životě neděje jenom tak. Tvrdě pracuji, abych dosáhla toho, co jsem si jako dítě vysnila.
Podívat se na záznampomoc
Ukrajinějenom díky vám!
Slovo válka znám jenom z knížek nebo televize. Únor 2022 si všichni zapamatujeme jako ruskou invazi na Ukrajinu a největší uprchlickou vlnu jakou jsme kdy v ČR přijali. Jsem pyšná za solidárnost, kterou jsme jako národ prokázali. Jenom DÍKY VÁM jsme, z prodeje kuchařek v tomto období, odvedli na konto organizace Člověk v tísni částku 70.200 Kč.
Jak jsme společně pomohli UkrajiněVařte doma
jako šéfMiele
Instruktážní videorecepty, které jsem natočila ve spolupráci se značkou Miele. Spotřebiče Miele používáme doma už léta a koupili jsme si je sami. Měla jsem tak osobní zkušenost s jejich funkcemi dávno předtím, než naše spolupráca začala. Videá najdete i na stránke s mými recepty.
Navařit si podle videoreceptuvideorecept na
čokoládovo-karamelový tart Diana Company
Instruktážní videorecept na čokoládový tart, kterého techniky pečení jsem si osvojila na škole Le Cordon Bleu. Ve spolupráci s Diana - svět oříšků vám teď recept ve videu podrobně vysvětlím.
Podívat se a upéct si tart2 michelinské hvězdy
pro restauraci story London
Restaurace Story v Londýně obhájila a udržela si pro rok 2022 své 2 michelinské hvězdy. Firma Michelin, která primárně vyrábí pneumatiky, přišla v roce 1900 s geniálním nápadem udělat průvodce pro řidiče, kde se dobře najíst. Dnes je jejich ohodnocení hvězdou (max třemi) to nejvyšší možné gastro ocenění, které lze získat.
Web Restaurace StorySetkání všech
českých MasterChefs Praha | Londýn
První číslo časopis F.O.O.D. v roce 2022 je věnováno ohlednutí za všemi finalisty soutěže MasterChef Česko a díky tomu se podařilo týmu časopisu zorganizovat stream, na kterém si téměř 2 hodiny povídáme, co se v našich životech změnilo. Moc děkuji za příležitost vás všechny "online" poznat.
Podívat se jak se nám vedeRestaurace
STORY moje první zaměstnání
Restaurace Story byla na prvním místě mého seznamu restaurací v Londýně, kde bych chtěla získat praxi. Držte palce, nastoupila jsem tam na pozici Commis Chef.
web restauracePodcast
Český Gastronomický Institut rozhovor s Lubošem Kastnerem
Rozhovor zejména o kuchařině, vnímání české a zahraniční gastronomie. Moderátor Luboš Kastner, jeden ze zakladatelů Českého Gastronomického Institutu.
poslechnout si rozhovorČasopis
RESPEKT Když je důvod, třeba zakřičet
"V Česku mě více lidí z gastra začalo brát vážně - myslím si, že vidí, že jsem udělala krok zpátky a doučila se základy. Do studia na prestižní kuchařské škole jsem investovala všechny vydělané peníze z prodeje kuchařky #UPGRADE."
Přečíst si článekRozhovor pro
AMBIENTE Jídlo a radost
Kdo by neznal síť skvělých restaurací Ambiente. Moc ráda jsem poskytla rozhovor pro jejich stránky Jídlo a Radost.
Přečíst si rozhovorPodcast pro
INFO.cz Chef Arena
Tak trochu více kuchařský rozhovor. Proč Anglie, proč škola Le Cordon Bleu London, proč práce v michelinské restauraci Story.
Poslechnout si rozhovorRozhovor pro
DVTV O škole Le Cordon Bleu
Jeden z nejpříjemnějších rozhovorů jaké jsem kdy měla. S Danielou Písařovicovou jsme si povídaly zejména o studiu na londýnské škole Le Cordon Bleu a proč jsem se vybrala studovat gastronomii do zahraničí.
Podívat se na náš rozhovorGastromapa
Lukáše Hejlíka podcast
Gastromapa, knižní průvodce skvělými restauracemi v Český republice 365 nebo 555 a taky jeden z porotců Food Blog Roku - za tímto vším stojí Lukáš Hejlík a naše povídání o jídle si můžete poslechnout v podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka.
Poslechnout si podcastZískala jsem
GRAND Diplôme® na škole Le Cordon Bleu v Londýně
Škola Le Cordon Bleu je pro mě doplnění kuchařských základů a taky profesní akreditace s diplomem. Studium a bydlení jsem si hradila z výdělku z prodeje kuchařky a proto děkuji všem, kdo máte doma #UPGRADE!
Jak získat Grand Diplôme®?Rozhovor pro Evropa2
Behind the Instagram co pro mě znamenají sociální sítě?
Za mým Instagramem Made by Kristína je hodně práce. Jsem konzervativní a držím se na něm komunikaci vaření. Jaké největší fake news jsem o sobě slyšela? Jak si vybírám spolupráce? Jak reaguji na hejty?
Podívat se rozhovorTalkshow
7 pádů Honzy Dědka přinesla jsem i dort
Dlouho sleduji tuto talkshow a mám obrovskou radost, že jsem měla možnost být taky hostem ve skvělé společnosti Jaroslavy Obermaierové, Lenky Vlasákové, Honzy Dolanského a Ondřeje Hejmy.
Podívat se na 7 pádůRozhovor pro
REFLEX Sen o dvou hvězdičkách
Otevřeně o financování mého studia v Londýně z prodeje kuchařky #UPGRADE a mém snu o získání michelinské hvězdy.
Přečíst si rozhovorPodcast
s Jan BicanMy děti ze stanice 2020
Povídání o mém studiu v USA - jak veliké překvapení bylo, že tam školství vypadá přesně jako z filmu "High School Muzical".
Poslechnout si rozhovor o AmericeNově mám
CHARITATIVNÍ KOLEKCI celý výdělek na pomoc lidem s postižením
Mikina navržena návrhářem Pavlem Berkym je mnohem víc než dalším designovým kouskem ve vašem šatníku. Je totiž součástí limitované charitativní kolekce, ze které výtěžek pomůže lidem s postižením!
Více o charitativní kolekciJsem ta druhá
NEEDo TALKs o postižení mojí sestry
"Máme normální sesterský vztah, nevnímám rozdíl. Možná to bude tím, že nemám jiné srovnání, mám jenom jednu sestru." Otevřeně o mém vztahu se ségrou Paulínou, která je těžce postižena.
Poslechnout si tak trochu jiný podcastStudium na škole
LE CORDON BLEU jsem si zaplatila z výdělku kuchařky
Dlouho jsem vybírala školu, kterou bych získala více než základy a Le Cordon Bleu v Londýně byla na prvním místě mého seznamu. Plním si další z mých snů - jsem tady a studuji největší kuchařskou školu na světě.
Více o Le Cordon BleuVýběr
FORBES nejvlivnějších influencerů roku 2020
Dostala jsem se do výběru 30ti nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích 2020! Řebříček byl sestaven časopisem Forbes.
Výběr nejvlivnějších influencerůRozhovory
z Česka Red Bull
Pojďte si poslechnout rozhovor se mnou a Hanny Firlou v podcastu s názvem Moje role, který vychází pod společností Red Bull.
Poslechnout si Red Bull podcastPodcast
TASTE OF PRAGUE nejen o pražských restauracích
Honzu se Zuzkou z Taste of Prague sleduji léta. Baví mě a mnohdy inspirují kam si zajít v Praze na dobré jídlo. Jejich oslovení na rozhovor mi byl ctí a moc za něj děkuji.
Poslechnout si podcastPodcast
FORBES s Přemkem Forejtem
Oba jsme se dostali do výběru Forbes 30pod30 a potkali se v soutěži MasterChef. Podcast s budoucí rockovou hvězdou Přemkem Forejtem o snech, Londýně, wrestlingu a suchém únoru.
Přemek nezklamal - poslechněte si násStream s
BÁROU STRÝCOVOU když se baví kuchařka s tenistkou
Jeden z nejpohodovějších a uvolněnějších rozhovorů jaké jsem kdy dělala. A díky němu jsme se potkaly i osobně a zašly si na večeři do restaurace Taro.
Rozhovor s Bárou StrýcovouRozhovor
U KULATÉHO STOLU který vůbec nebyl kulatý
Děkuji Patrikovi a Martinovi za pohodovou atmosféru při otevřeném rozhovoru rok po soutěži, po kuchařce a o plánech do budoucna. Moc jsem si natáčení užila.
Podívat se na rozhovorRozhovor
ŽENA-in Móda i gastronomie se mohou prolínat
Jak uvažuji při vaření, kde čerpám inspiraci, moje plány do budoucna a o propojení módy v kuchyni. Nic se v mém životě nestalo ze dne na den a za vším je kus práce, času, energie a pomoci mých nejbližších a přátel!
Přečíst si rozhovor nejen o móděVýběr roku 2020
FORBES 30pod30 třicítka českých talentů
Dostat se do Forbes výběru osobností 30 pod 30 je veliká pocta! Věřím, že to motivuje ostatní. Vše je možné! Dělám jen to, co mě baví a jdu si jasně za svým snem. A moc děkuju, že můžu v životě snít!
30 mladých inspirativních lidí roku 2020MF Dnes
Češi roku 2019 28 Čechů a Češek
Nominace mezi ČEŠI ROKU 2019 mi udělalo neskutečnou radost a moc si toho vážím. Děkuji, že mám tu čest být mezi hvězdami, které toho dokázaly daleko víc než já. Respekt!
Podívat se na ročník 2019Czech
Special Social Award 2019 na sítích prezentuji vaření
Speciální ocenění za vyjímečné působení na sociálních sítích přímo od Czech Social Award 2019. I když se jako influencer nevnímám, moc si tohoto ocenění vážím.
Podívat se na slávnostní večerTV JOJ
soutěž Moja mama (BABKA) varí lepšie ako tvoja
Vaření s moji babičkou před televizní kamerou pro TV JOJ - Moja mama varí lepšie ako tvoja nebylo vůbec jednoduché. Ale zvládly jsme to!
Podívejte sePohled do mého
ŠATNÍKU dávám věcem druhou šanci
V mém šatníku převažují základní kousky v jednoduchých barvách, zejména ty v černé barvě :). Nelibuji si v drahých značkách, ale ráda podporuji lokální návrháře nebo mě baví "vintage" věci. Nosím šaty po mamce a džínsku po tátovi.
Nahlédnout do mého šatníkuPodcast
GIRLS TO GIRLS o všem, o čem moc nemluvím
O mé postižené sestře Paulínce, máma jako můj manager, sporty a taky, jak si vybírám spolupráce. O tom všem jsem se rozmluvila s holkami z projektu Girls to Girls.
Poslechnout si holčičí rozhovorLimitovaná kolekce
#UPGRADE KNPB šaty inspirované kuchařským rondonem
Na začátku byla moje touha mít vlastní originální rondon a vznikla táto limitovaná kolekce šatů UPGRADE KNPB z návrhářské dílny Pavla Berkyho. Inspiraci byl právě kuchařský rondon, který tak ráda nosím. Celou kolekci jsme vyprodali do 48 hodin. Neskutečné!
Podívat se na šaty #UPGRADEMoje vlastní
DEGUSTAČNÍ VEČEŘE v restauracích La Bottega
Degustační večeře v restaurační síti La Bottega byly pro mě opravdu velká výzva s extra dávkou odpovědnosti. Vše dopadlo skvěle a děkuji za tuto příležitost!
Podívat se na fotky z večeřeRozhovor pro
PragMOON Změnil mi MasterChef život?
Do poslední sekundy jsem nevěřila, že vyhraji. Až když Radek Kašpárek řekl mé jméno, padla jsem na kolena, táta mě zvedl na nohy, máma křičela štěstím, prarodiče brečeli, všude lítali konfety a až tehdy mi začalo docházet, že jsem MasterChef!
Přečíst si rozhovorV roli
MODELKY jak to vypadá, když odložím vařečku
Focení pro Hair Studio Honza Kořínek bylo pro mě nová zkušenost a zkusit se má téměř všechno. Hezké odskočení, mám však jasno. Zůstávám v kuchyni!
Chcete vidět modelkovské fotky?Časopis
EURO 20 pod 20
Týdeník Euro vybral dvacítku těch nejmladších Čechů, kteří už něco dokázali a mohou být inspirací pro ostatní. A do svého výběru zařadili jednu čechoslovenku s vařečkou. Děkuji!
Podívat se na výběr Euro 20 pod 20Podcast
AUDIOŽURNÁL o Americe a wrestlingu
O mém ročním pobytu v USA, wrestlingu a škole. Až v Americe jsem našla sport, který mě baví. Možná díky mé klidné povaze potřebuji k životu bojový sport.
Poslechnout si rozhovorRozhovor pro
DENÍK.CZ Kuchařina je dřina. I proto dominují muži.
Rozhovor o školní jídelně, so bych navařila, kdyby mě zavolali z Hradu a jaké jsou ženy kuchařky. V článku najdete i recept na vepřové na houbách s tarhoni.
Přečíst si rozhovorRozhovor pro
MÓDA.cz o kuchařce a o módě
Kniha je rodinný projekt a každý v něm má svoji důležitou roli. Rozhovor nejen o kuchařce, ale i mém vztahu k módě, která mě zajímá.
Přečíst si článekRedBull
LIVI'NMůj svět, moje království
"Kuchyň je srdcem celého domu a jenom tam se cítím sama sebou." Pojďte se podívat jak bydlím.
Nahlédnout do mého domovaRozhovor pro
TABLET.tv Hosťom Radoslava Šeba v EXKLUZÍVE
Masterchef Kristína Nemčková: Plním si sny, nie papriku a sedím na kresle, ve kterém chvíli předtím seděla i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.
Podívat se na rozhovor ve slovenštiněRestaurace
TARO pracovní stáž
Další moje pracovní stáž během prázdnin v malé smíchovské restauraci s asijskou kuchyní, kde vidíte kuchařům přímo pod ruce. Velice doporučuji zajít na degustační večeři, je to zážitek!
Web restaurace TaroRozhovor pro
DVTV s danielou drtinovou
Soutěž pro mě byla intenzivním kurzem vaření a beru to jako životní zkušenost, která mě utvrdila v rozhodnutí věnovat se profesně vaření. I proto dalším krokem je Londýn a škola Le Cordon Bleu.
Podívat se na rozhovorRoztřel
iDNES - TV rozhovor se mnou a s Přemkem Forejtem
"Takových talentů moc není," řekl o vítězce Masterchefa Přemek Forejt během nášho společného rozhovoru pro iDnes TV.
Podívat se na rozhovorKuchařská kniha
#UPGRADE moje první kuchařka
Splnila jsem sen mojí babičce a taky i sobě. Vydali jsme společně kuchařku #UPGRADE, plnou tradičních česko-slovenských receptů a mých inovácií. Ať vám chutná!
Více o #UPGRADEJsem
MASTERCHEF Česko 2019 - III.série soutěže
Jsem Masterchef, přesně takhle jsem si nazvala svůj facebookový profil v roce 2013 a v roce 2019 se moje přání stalo skutečností. Vyhrála jsem titul MasterChef Česko!
Podívat se na finálový díl soutěžePodcast
O KOUSEK BLÍŽ otevřený rozhovor o soutěži i rodině
Plním si sny! A jedním z nich je i sen o vítězství soutěže Masterchef. I proto jsem jako dítě nazvala svůj profil na facebooku Jsem MasterChef. Vaření je prostě můj svět!
Poslechnout si podcastRestaurace
U MATĚJE moje první pracovní stáž
"Na Kristíně jsem během natáčení MasterChef obdivoval klid a rozvahu, s jakou k věcem přistupovala. Nikdy se nenechala rozhodit.", to o mně říká Honza. Moc mu děkuji za možnost pracovat celý měsíc v jeho nově otevřené restauraci. Opět moje nová zkušenost.
Rozhovor s Honzou (od 21. minuty)Trochu inak s
ADELOU VINCZEOVOU talkshow v RTV
Skvělý večer s Adelou a "trochu jinými" inspirativními hosty. Během představení připravím 100 malých porcí receptu na svoji #upgrade žemlovku pro publikum Národního divadla v Bratislavě :).
Podívat se na talkshowSoutěž
MASTERCHEFMoje cesta soutěží
Casting do soutěže MasterChef Česko znamenal pro mě přímý postup do finálové TOP 16tky!
Podívat se jak se mi vedlo v soutěžiJeden rok v
AMERICE můj roční studijný pobyt
Měla jsem příležitost rok studovat na státní střední škole v Seattle v Americe, poznat nové přátele z celého světa a taky dospět v hostitelské rodině a zlepšit se v angličtině. Doporučuji :)
InstagramDiary of
WINNER můj úplně první rozhovor
"A tak jsem donesla svůj dort do rádia Evropa 2!" příběh 15leté dívky Kristíny Nemčkové.
Přečíst si rozhovorDort pro
EVROPA2 moje první zaměstnání
"Každé ráno je poslouchám a zlepšují mi náladu. Tak jsem se rozhodla potěšit je svým mangovým dortem. Nečekala jsem, že tím získám téměř 13 tisíc VÁS - fanoušků na Instagramu!"
Podívat se na dojákZměna názvu
MADE BY KRISTÍNA na mých sociálních sítích
Založení mého profilu na Instagramu bylo zásadní a s ním přišla i změna jména na MADE BY KRISTÍNA. Od této doby všechny fotky mých jídel označuji tímto logem.
InstagramÚčinkování v pořadu
TV JOJ Moja mama varí lepšie
Soutěž ve vaření, možná v rychlosti vaření, s moji tetou Zuzkou. Podařilo se nám postoupit jenom jednou.
facebookJsem
Masterchef můj první profil na facebooku
V roce 2013 jsem si založila svůj první facebookový profil s názvem JSEM MASTERCHEF a začala se více věnovat vaření a pečení. To jsem netušila, že tento název se doslovně naplní :).
Podívat se na moje začátkyMoje
NAROZENÍ :)
Narodila jsem se v Praze, slovenské rodině. Přestože celý svůj život žiju v České republice, mluvím česky i slovensky a považuji se za Čechoslovenku.
Wikipedie