YAXELL ZEN 37 filetovací nůž (více rozměrů)
Japonský filetovací nůž Yaxell ZEN je schopen díky dlouhé úzké čepeli krájet mimořádně tenké plátky masa, sushi nebo zeleniny a ovoce. Nůž má delikátní vzhled a krájí bez trhání a pilování. Je vyroben ze 37 vrstev damascénské oceli a když hledáte kvalitní nůž za dostupnou cenu, řada ZEN je nejlepší volbou.
Je dodáván v dárkové kazetě, která ho zároveň chrání při přepravě, a výrobce na něj poskytuje 20 let záruku.
Na výběr nůž s délkou čepele: 18 cm, 23 cm nebo 25,5 cm.
Jedná se o opravdu kvalitní zboží, které bych nerada nechala "cestovat" v balíku sem a tam a tak při tomto výrobku není umožněna forma úhrady na dobírku.
Kategorie: | Krájení a strouhání |
---|---|
Záruka: | 20 let |
Japonský filetovací nůž (více rozměrů)
yaxell ZEN - 37 vrstev damascénské oceli
Japonský filetovací nůž značky Yaxell ZEN je schopen vytvořit jídlu delikátní vzhled tím, že dokáže krájet mimořádně tenké plátky. Mimořádně dlouhá úzká čepel krájí bez trhání nebo pilování, a proto je ideální pro krájení větších kusů masa, sushi a zeleniny. Umožňuje krájet dlouhé řezy a plátky, které se při krájení nepřilepí na čepel. Ostrý hrot je ideální pro malé, jemné úkoly, jako je odstraňování šlach nebo tuku. Vysoká ostrost a hladká čepel krájí mimořádně dobře tak, aby se maximálně zamezilo úniku šťávy z krájené suroviny.
Slovo ZEN v japonštině reprezentuje “nejzdravější jídla” a jeho ostrou čepel zdobí 37 vrstev damaškové oceli s jádrem VG10. Nože této řady reprezentují spojení ostrosti a odolnosti za výhodnou cenou. Jsou velmi oblíbené v severských zemích, kde sbírají četná ocenění v různých testech. Způsob výroby zaručuje nožům ZEN 37 mimořádně ostrý řezný úhel. Známky po tepání kladivem na horní části čepeli dodávají nožům umělecký vzhled.
Kvalitní zpracování a ostrost japonských nožů Yaxell vám poslouží opravdu dlouho – výrobce totiž poskytuje záruku 20 let!
Filetovací nůž Yaxell ZEN je na výběr z těchto délek čepelí a má tyto rozměry:
- čepel: 180 mm, šířka čepele: 3 cm, celková délka: 32 cm, váha: 190 g
- čepel: 230 mm, šířka čepele: 3 cm, celková délka: 35 cm, váha: 200 g
- čepel: 255 mm, šířka čepele: 3 cm, celková délka: 39 cm, váha: 215 g
Pokud hledáte kvalitní nůž za dostupnou cenu, řada ZEN je tou nejlepší volbou!
Nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se při dodání nepoškodí.
Yaxell Zen
kvalitní nůž za dostupnou cenu
Čepele nožů Yaxell se zahřívají v peci na velmi vysokou teplotu a potom jsou zakalené ledem. Poté jsou opět tvrzené s použitím vysoké teploty, aby čepel byla pevná, odolná a s dlouhou životností. Současně zajistí, toto speciální tepelné zpracování, odolnost ostří vůči korozi. Trvanlivé dlouhé ostří je výsledkem postupného ostření pod úhlem 10 - 15 stupňů. Plocha čepele každého nože se brousí ručně, což je pracnější a náročnější. Prvotřídní systém provozní kontroly zaručuje nejvyšší kvalitu každé položky opouštějící závod v Japonsku.
Japonské nože nalézají celosvětové uznání a společnost Yaxell patří mezi pět největších výrobců nožů na světě. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné. Takový originální kousek můžete mít doma i vy!
ZÁRUKA 20 LET
Každý YAXELL nůž je dodáván v černé dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí. Dodavatel na nůž poskytuje záruku 20 let!
DETAILY kolekce ZEN
SKUTEČNĚ OSTRÁ ČEPEL
Čepel nože Yaxell ZEN je zhotovena z extrémně tvrdé japonské VG 10 oceli o tvrdosti 61 HRC, která zaručuje noži vynikající ostrost a trvanlivost. Jádro je obložené vysoce kvalitní nerezovou ocelí z obou stran. Důlkování od kladiva na horní části čepele dodává nožům působivý vzhled.
RUKOJEŤ
Rukojeť je vyrobena z černé plátnové micarty, uvnitř je voskově odlévaná rukojeť z nerez oceli. Má skvělý ergonomický tvar, příjemně se drží a ani mokrá neklouže. Umožňuje krájení všemi krájecími technikami. Micarta je odolný robustní materiál, který vzniká laminováním plátna a pryskyřice. Micarta nevydává žádné pachy a přetrvá léta beze změny hmotnosti či objemu a vydrží po celá desetiletí. Rukojeť je dokonale vyleštěna a pevně připojena pomocí 2 nerezových nýtů.
investice na celý život
Není nutné mít v kuchyni celou sadu nožů, stačí mít 2 až 3, ale o to kvalitnější. Tento typ nože spadá do základní, kvalitní, řady Yaxell ZEN se 37 vrstvami damascénské oceli a uspokojí každého kuchaře. Jeho tvar je univerzální a vrstvy damascénské oceli mu dodávájí luxusní vzhled i neskutečnou tvrdost. Kvalitní nůž je dobře vynaloženou investicí a když se o něj dobře pečuje, vydrží vám na celý život. Proto výrobce poskytuje 20 let záruku!
PÁR PRAKTICKÝCH RAD A TIPŮ
- Nůž udržuji ostrý. Naostřený je bezpečnější než tupý, jelikož se při krájení vyvíjí menší tlak. Nikdy nezkouším ostrost nože přejížděním prsty po ostří. V tom případě garantuji pořezání.
- K ostření japonských nožů Yaxell se nesmí používat ocilka!
- Na ostření svých japonských nožů používám jenom originální brusku.
- Vroubkované nože na pečivo se ostří jenom u profesionála.
- Na krájení s japonskými noži používám pouze dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nůž není sekáček, a proto ho nepoužívám k sekání potravin, ke krájení masa s kostí nebo mražených potravin.
- Nikdy bych nepoužila nůž na otevírání plechovek, láhvi nebo jako šroubovák. Mohla bych nenávratně poškodit čepel a na to se záruka nože nevztahuje.
- Nenechávám na čepeli dlouho zbytky potravin a po použití ho hned omyju. Zejména kyselé potraviny jako citron či zbytky hořčice mohou způsobit nepatrnou ztrátu lesku čepele.
- Čistím ho pod tekoucí teplou vodou běžným saponátem a osuším kuchyňskou utěrkou.
- Pokud se na čepeli vyskytnou nějaké skvrny, pokusím se je vyleštit neabrazivní leštěnkou na kov (používá se na nerezový příbor).
- Nůž skladuji nejlépe na magnetické dřevěné desce nebo v dřevěném stojanu. V zásuvce mezi ostatními noži a kuchyňskými pomůckami může dojít k poškození čepele.
- Nedávám mýt do myčky na nádobí! Damascénské oceli to neublíží, je tavena za vysokých teplot, ale rukojeť nože by v myčce hodně trpěla, a to nechci.
- Na ochranu čepele při přenášení nože používám originální magnetickou dřevěnou krytku.
- Dávám pozor na ostatní, hlavně na děti, aby se nepořezali a nůž nenechávám na okraji pracovní desky nebo stolu.
Podívejte se, jak vypadá výroba japonských nožů Yaxell.
Více o Yaxell
Kuchyňské nože Yaxell se vyrábí a dodávají do celého světa od roku 1932. Jsou vyrobeny z damascénské či damaškové oceli a vystihují je nejlépe tyto benefity - nepřekonatelné ostří, mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži a výjimečná kvalita "made in Japan" se zárukou 20 let. Jejich výroba se opírá o jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Nože Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování více vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost.
Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.
Výroba Yaxell nožů v Japonsku
Yaxell ZEN
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Společnost Yaxell, založena v roce 1932, je dodnes rodinnou výrobní firmou ve vlastnictví vysoce respektované rodiny Yamada. Nože Yaxell z damascénské či damaškové oceli mají nepřekonatelné ostří a poskytují mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži. Výjimečnou japonskou kvalitu potvrzuje i záruka 20 let.
Japonské nože Yaxell snoubí jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Vyráběny jsou ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování až 193 vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.
produktové řady Yaxell
Jednotlivé produktové řady Yaxell se odlišují počtem vrstev damascénské oceli, jejích počet je uveden v názvu. Níže je kompletní nabídka Yaxell.