Yaxell brusný kámen 240/1000
Kombinovaný brusný kámen pro ruční broušení kuchařských nožů o zrnitostech 240/1000. Je dodáván s protiskluzovou podložkou, přípravkem na držení úhlu a vyrovnávacím kamenem.
Rozměr kamene: 180 x 60 x 28 mm
Kategorie: | Krájení a strouhání |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.25 kg |
Yaxell brusný kámen
se zrnitostí 240/1000
Kombinovaný brusný kámen o zrnitostech 240/1000 je určen k základnímu přebroušení kuchařských nožů. Je dodáván s protiskluzovou dřevěnou podložkou, přípravkem na držení úhlu a vyrovnávacím kamenem.
Součásti balení je pomůcka na držení konstatního úhlu 15°, pod kterým se brousí kuchařské nože. Nabrousit na kamenu lze nůžky, sekeru, břitvu, dláto, kapesní nebo lovecký nůž. Broušení na kamenu chce trochu zručnosti a zkušenosti.
Brusný kámen, vyroben přímo v Japonsku, je určen na přebroušení nožů za pomocí vody. Kámen má hrubší zrnitost #240, která je vhodná na broušení jako takové a z jemnější strany se zrnitosti #1000 na doostření a vyleštění.
Rozměr kamene: 180 x 60 x 28 mm
Nože nezůstanou ostré navždy. Pokud byste nůž zkoumali pod mikroskopem, zjistíte, že jeho ostří se skládá z tisíců malých řezacích zubů. V průběhu používání dochází k vychýlení jemných zubů, které má za následek ztupení nože. Japonské nože Yaxell se ostří pod konkrétním úhlem ostření a toho docílíte právě použitím originální brusky, ostřiče nebo dodržením správného uhlu během broušení na brusném kamenu od značky Yaxell.
K ostření japonských nožů Yaxell nikdy nepoužívejte ocilku!
YAXELL - JAPONSKÁ KVALITA
na mokré brousení
Čepele japonských nožů Yaxell se zahřívají v peci na velmi vysokou teplotu a potom jsou zakalené ledem. Poté jsou opět tvrzené s použitím vysoké teploty, aby čepel byla pevná, odolná a s dlouhou životností. Toto tepelné zpracování zajistí odolnost ostří nože vůči korozi. Trvanlivé dlouhé ostří japonských nožů Yaxell je výsledkem postupného ostření během výroby pod úhlem 10 - 15 stupňů, přičemž čepele každého nože se ve výrobě brousí ručně.
Pravidelné broušení udrží každý nůž v perfektním stavu a stejně ostrý, jako když byl nový. U japonských nožů Yaxell pro jejich tvrdší ocel se doporučuje použít jenom brousky stejného výrobce nebo navštívit autorizovaný servis pro jejich doostření.
- japonský brusný kámen na broušení pod vodou
- kombinovaná zrnitost JIS: #240 a #1000
- brusný kámen určený k základnímu přebroušení
- součástí balení je přípravek na držení konstantního úhlu 15 stupňů
- dodáváno s protiskluzovou podložkou a vyrovnávacím kamenem
- rozměry kamene: 180 x 60 x 28 mm
- vyrobeno v Japonsku
RADY a TIPY
Jak brusný kámen použít?
Před brousením se brusný kámen ponoří na 10 minut do vlažné vody s teplotou 15-45 °C. Následně jej vynoříte a položíte na požadovanou stranou na protiskluzovou podložku. Kameny mají hrubší (menší zrnitost) a jemnější část (vyšší číslo zrnitosti). Nejdříve proto zvolte hrubší část, a jemnější jen doostříte. Následně přejíždějte čepelí nože plynule po kameni v 15 stupňovém úhlu, který vám pomůže dodržet pomůcka (součásti balení). Nožem přejíždějte od paty ke špičce.
Při výběru brusného kamene je důležitá jeho kombinace zrnitosti a na mém e-shopu najdete ve výběru tyto:
- 240/1000: hrubější zrnitost vhodná na broušení jako takové
- 1000 / 3000: jemné přebroušení a finální vyleštění
- 3000 / 8000: nejjemnější na obtahování a leštění
investice na celý život
Není nutné mít v kuchyni celou sadu nožů, stačí mít 2 až 3, ale o to kvalitnější. Japonské nože Yaxell Ran Plus se 69 vrstvami damascenské oceli, se rozhodně řadí mezi ty nejkvalitnější a jejich kvalitu oceníte při každém krájení. Kvalitní nůž je dobře vynaloženou investicí a když se o něj dobře pečuje, vydrží vám na celý život.
Více o Yaxell
Kuchyňské nože Yaxell se vyrábí a dodávají do celého světa od roku 1932. Jsou vyrobeny z damascénské či damaškové oceli a vystihují je nejlépe tyto benefity - nepřekonatelné ostří, mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži a výjimečná kvalita "made in Japan" se zárukou 20 let. Jejich výroba se opírá o jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Nože Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování více vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost.
Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.
Ostření nože na brusném kamenu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Společnost Yaxell, založena v roce 1932, je dodnes rodinnou výrobní firmou ve vlastnictví vysoce respektované rodiny Yamada. Nože Yaxell z damascénské či damaškové oceli mají nepřekonatelné ostří a poskytují mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži. Výjimečnou japonskou kvalitu potvrzuje i záruka 20 let.
Japonské nože Yaxell snoubí jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Vyráběny jsou ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování až 193 vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.
produktové řady Yaxell
Jednotlivé produktové řady Yaxell se odlišují počtem vrstev damascénské oceli a typem rukojeti, a jejich výběr je seřazen od prémiové (nejdražší) řady Super Gou až po cenově dostupnou kolekci Hana. Každý nůž Yaxell je ručně vyroben v Japonsku a vztahuje se na něj záruka 20 let.