Yaxell 3-stupňový ostřič - brousek nožů
Třístupňový brousek na vodní kámen Yaxell na ostření kuchařských nožů má 3 drážky (otvory) s kameny s různou zrnitostí pro dokonalé doostření.
Ostřič je dodáván v krabičce, která zaručuje, že se mu při dodání nepoškodí.
Kategorie: | Krájení a strouhání |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.25 kg |
3-stupňový ostřič - brousek nožů
Yaxell
Nejnovější model ostřiče - brousky na nože s vodními kameny, pomocí kterého si za pouhé 2 minuty nabrousíte své japonské nože vodní i suchou cestou. Jednoduché, ale účinné řešení pro dobrousení čepele nože s jádrem z japonské oceli VG10 a SG2.
Třístupňový brousek na vodní kámen Yaxell je navržen pro ostření všech nožů pod úhlem 12°. Ostřič má 3 drážky (otvory) pro ostření pomocí vodních kamenů s různou zrnitostí. Drážky jsou označeny čísly 1, 2 a 3, což značí postupnost broušení. Proces šetrného broušení pomocí ostřiče využívá vodu, což minimalizuje tření a zabraňuje přehřívání ostří nože během ostření. Brusná kolečka jsou navržena tak, aby zajistila po broušení ostrý nůž, jednotný po celé čepeli.
Brusné kameny jsou vyrobeny ze speciálního oxidu hlinitého a každý má jinou zrnitost:
- první 320
- druhý 180
- třetí 100 na jemné doleštění po broušení
Ostřič nožů je zabalen v krabičce, která jej ochrání před poškozením během přepravy k vám.
Nepoužívejte na vroubkované nože na pečivo, které by měly být ostřeny jenom profesionálem.
Pokud byste japonský nůž z damascénské oceli zkoumali pod mikroskopem, zjistili byste, že jeho ostří se skládá z tisíců malých řezacích zubů. V průběhu používání dochází k jejich vychýlení, což má za následek po čase ztupení nože. Upozorňuji, žádný nůž nezůstane ostrý navždy.
Japonské nože Yaxell se ostří pod konkrétním úhlem ostření, kterého docílíte právě použitím originálního ostřiče od stejné značky. Já osobně používám ostřič nožů zejména v práci na jemné dobroušení ostrosti svých nožů. Tím, že nože denně intenzivně používám, nechávám si je jednou za rok nebo dva dokonale nabrousit v autorizovaném servisu Yaxell.
- Plášť brousky: ABS a termoplast
- Průhledné víko: akryl
- 3 brusné kotouče: oxid hlinitý se zrnitostí hrubá, střední, jemná
- Vhodné pro čepele: VG10 a SG2
- Rozměr:
na mokré i suché brousení
Čepele japonských nožů Yaxell se zahřívají v peci na velmi vysokou teplotu a potom jsou zakaleny ledem. Poté jsou opět tvrzeny za použití vysoké teploty, aby čepel byla pevná, odolná a měla dlouhou životnost. Toto tepelné zpracování zajistí odolnost ostří nože vůči korozi. Trvanlivé dlouhé ostří japonských nožů Yaxell je výsledkem postupného ostření během výroby pod úhlem 10-15 stupňů, přičemž čepele každého nože se ve výrobě brousí ručně.
Ostřič nožů je zabalen v krabičce, která jej ochrání před poškozením během přepravy k vám.
Brousek má průhledné odnímatelné víko z polykarbonátu, které lze sejmout a do prostoru pod brusná kolečka nalít vodu. Bruska se dá použít na mokré i suché broušení a brousí jednostranné i oboustranné ostří.
Pravidelné broušení udrží každý nůž v perfektním stavu a stejně ostrý, jako když byl nový. U japonských nožů Yaxell, kvůli jejich tvrdší oceli, se doporučuje použít pouze brousky stejného výrobce nebo navštívit autorizovaný servis pro jejich doostření.
BROUSEK NA OSTŘENÍ NOŽŮ
Japonská kvalita a ostrost nože vám poslouží opravdu dlouho, ale nože nezůstanou ostré navždy. Ostření je jejich běžný servis a tento ostřič vám pomůže je doostřit co nejpřesněji a s minimálním rizikem poškození čepele. Doporučuji pak vyhledat profesionála, se kterým máte zkušenost, nebo na kterého jste dostali doporučení. Za mě nejlepší servis pro Yaxell nože poskytuje společnost HOBBYCHEF.
RADY NA POUŽITÍ OSTŘIČE
- sejmete průhledné víko
- vnitřní otvor naplňte vodou
- zavřete víko
- uchopte nůž, vložte jeho čepel do první ze tří drážek, označené číslem 1, a mírným tlakem přitáhněte nůž k sobě přibližně 10krát
- stejný postup opakujte s použitím ostatních drážek a dodržte postupnost (pořadí)
- po nabroušení nůž ručně umyjte v horké vodě a zcela osušte suchou kuchyňskou utěrkou
- výsledkem je ostrý nůž připravený k okamžitému použití
Při ostření zacházejte s nožem i ostřičem opatrně, s respektem k ostří čepele nože a dávejte pozor, abyste se nepořezali.
investice na celý život
Není nutné mít v kuchyni celou sadu nožů, stačí mít 2 až 3, ale o to kvalitnější. Japonské nože Yaxell vyrobeny z damascénské oceli se rozhodně řadí mezi ty nejkvalitnější a jejich kvalitu oceníte při každém krájení. Kvalitní nůž je dobře vynaloženou investicí a když se o něj dobře pečuje, vydrží vám celý život.
Na všechny nože Yaxell je poskytnuta záruka 20 let!
Více o Yaxell
Je všeobecně známo, že ty nejlepší a nejkvalitnější kuchařské nože pocházejí z Japonska. Unikátní metoda tepelného zpracování oceli, založená na tradici výroby samurajských mečů, a pečlivá ruční finalizace jsou pro japonské nože proslulé. Jenom nože vyrobené přímo v Japonsku mohou nést označení „Made in Japan“ a tvrzení „vyrobeno z japonské oceli“ je často jen reklamním trikem. V Japonsku totiž platí striktní pravidla pro export oceli, která se nesmí vyvážet jako surovina, ale pouze ve formě hotových výrobků.
- nepřekonatelné ostří,
- mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži
- výjimečná kvalita "made in Japan"
- záruka 20 let, která potvrzuje jejich kvalitu.
Výroba nožů Yaxell se opírá o jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Nože této značky jsou ručně finalizovány nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování více vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost.
Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.
Ruční tepání loga SANTOKU do japonského nože Yaxell
Výroba japonských nožů Yaxell
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Společnost Yaxell, založena v roce 1932, je dodnes rodinnou výrobní firmou ve vlastnictví vysoce respektované rodiny Yamada. Nože Yaxell z damascénské či damaškové oceli mají nepřekonatelné ostří a poskytují mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži. Výjimečnou japonskou kvalitu potvrzuje i záruka 20 let.
Japonské nože Yaxell snoubí jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Vyráběny jsou ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování až 193 vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.
produktové řady Yaxell
Jednotlivé produktové řady Yaxell se odlišují počtem vrstev damascénské oceli a typem rukojeti, a jejich výběr je seřazen od prémiové (nejdražší) řady Super Gou až po cenově dostupnou kolekci Hana. Každý nůž Yaxell je ručně vyroben v Japonsku a vztahuje se na něj záruka 20 let.