HASEGAWA japonské krájecí prkénko BLACK (více rozměrů)
Japonské krájecí prkénko s dřevěným jádrem je najkvalitnější deska na krájení jakou znám. Je to nejvhodnější řešení pro kvalitní japonské nože a díky svým vrstvám šetří jejich čepel a udržuje je tím déle ostré. Deska se nikdy nezdeformuje, je šetrná k ostří nože a o 30-50% lehčí než běžná prkénka.
Na výběr více rozměrů.
Kategorie: | Krájení a strouhání |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hledáte dokonalé prkénko na krájení?
Pořiďte si Hasegawa!
Prkénko s tuhým dřevěným jádrem FPEL od japonského výrobce Hasegawa je ta nejkvalitnější deska na krájení jakou znám. Poprvé jsem se s ní setkala v michelinské restauraci Story v Londýně a když jsem si jí chtěla pořídít domů, nemohla jsem ji v ČR vůbec najít. Proto mám obrovskou radost, že je nyní dostupná zrovna na mém e-shopu.
Japonské prkénko Hasegawa má uvnitř dřevěné jádro, které se díky dalším vrstvám ani při dlouhodobém používání nedeformuje a neohýbá a zajišťuje celému prkénku vysokou tuhost. Po obou vnějších stranách je speciální měkký povrch z plastu, který tlumí a pohlcuje údery nože, čímž si čepel zachovává déle svoji ostrost. Celý povrch prkénka má jemnou strukturu zabraňující klouzání potravin.
Neznám lepší a kvalitnější prkénko na krájení - domů i do profi kuchyně!
Deska Hasegawa je o 30-50% lehčí ve srovnání s běžnými prkénky a velmi snadno se ní manipuluje, což vede k lepší hygieně a údržbě. Jeho tepelná odolnostje nad 90 °C. Prkénko je vždy stabilní a lze je mýt v myčce na nádobí.
Každé prkénko Hasegawa má japonskou antibakteriální certifikaci SIAA ISO22196 a je odolné vůči dezinfekcím a bělidlu. Dřevěné jádro prkénka Hasegawa je sterilizováno a zcela pokryto silnými plastovými vrstvami a tak nedochází k jeho kontaktu z okolními vlivy.
Na mém e-shopu také v krémové barvě.
Černé provedení prkénka značka Haseqawa vyvinula ve spolupráci se špičkovými kuchaři, kteří hledali správnou desku na krájení při servisu před hosty v restauraci, kde je většinou slabší osvětlení. Zjistili, že tmavá deska jim vyhovuje pro tento účel lépe než světlá.
Dvě symbolické bílé postranní čáry nejsou pro ozdobu, ale kopírují 2 vrstvy povrchových listů, které jsou spojeny s dřevěným jádrem, vycházejjí ze struktury prkénka.
Deska FPEL v černém provedení je na výběr z více rozměrů a má tyto parametry:
- Materiál: dřevěné jádro uvnitř, syntetická pryž (kaučuk) zvenku
- 34 x 23 x 1,8 cm, hmotnost 0,96 kg
- 41 x 23 x 1,8 cm, hmotnost 1,12 kg
Vyrobeno v Japonsku - ta najvyšší možná kvalita a to nejlepší pro japonské nože.
HASEGAWA
japonská kvalita
Japonská společnost HASEGAWA již 30 let vyrábí speciální krájecí prkénka s dřevěným jádrem. To zaručuje skvělou tuhost a deska se nedeformuje jako běžná krájecí prkénka. Prkénka HASEGAWA jsou nejen šetrné k ostří, ale i k životnímu prostředí. Díky dřevěné struktuře jádra je množství použitého plastu menší než u běžných krájecích prkének. Kromě toho dřevěné jádro využívá dřevěný odpad, nikoli nově vytěžené dřevo.
Krájecí prkénka a desky HASEGAWA jsou považovány za absolutní špičku a používány jak v Japonsku tak na celém světě v profesionální, ale i domácí kuchyni.Podívejte se, jak se krájí na desce Hasegawa.
pro profesionální i domácí použití
hasegawa produktové řady
- FSR + FRK (Soft Cutting Board) - měkké prkénko je vůbec nejlepší deska na krájení pro japonské nože v profesionálních podmínkách (FSR), ale i domácích podmínkách (FRK). Táto řada se doporučuje pro běžné krájení masa a zeleniny, na sushi. Nemělo by se používat pro tvrdé nebo těžké sekání.
- FPEL (Black Soft Cutting Board) stejné vlastnosti jako při řadě FSR a FRK, jenom v černém provedení.
- FSB (PE Cutting Board) - prkénko na krájení má o něco tvrdší povrch než prkénko na krájení měkké z řady FSR. Tato pryžová deska se strukturou z tvrdého dřeva se široce používá pro všeobecné účely jako je příprava zeleniny, masa a ryb. Je vhodný i pro sekání (kromě tvrdého sekání). Hnědé PE prkénko na krájení má vlastnosti odolné vůči skvrnám a PE materiál použitý na jeho povrchu je méně náchylný k absorpci nečistot a oleje.
antibakteriální a extrémně hygienický materiál
Prkénka Hagesawa jsou vyrobena tak, aby splňovala legendární vysoké standardy japonských sushi kuchařů.
Pryžová prkénka jsou lehká, šetrná k čepeli nože a extrémně hygienická. Syntetický kaučuk (pryž) je neporézní, nevznikají na něm stopy po řezu a tak bakterie neproniknou do jeho povrchu. Desky jsou vyrobeny z odolného pevného materiálu, jsou odolnější proti poškrábání než plast, časem nepraskají jako dřevo a snadno se nezabarví.
Díky materiálu lze prkénko používat ve velmi vlhkém prostředí a mýt v myčce nádobí.
Jak vybrat dokonalou desku na krájení?
Deska na krájení je po nožích tím nejdůležitějším nástrojem na přípravu jídel v každé kuchyni. Pokud jste investovali do špičkových kuchyňských nožů, pak byste měli mít i tu nejkvalitnější desku na krájení, aby ste udrželi nože co nejdéle ostré bez možnosti poškození čepele.
Dokonalé prkénko by mělo být vyrobeno ze správného materiálu. Pokud je materiál příliš tvrdý, vaše nože ztratí svou ostrost během okamžiku. Pokud je příliš měkký, po krátké době by se objevily řezné stopy, ve kterých se začnou množit škodlivé bakterie.
Dřevo a syntetická pryž jsou považovány za nejlepší materiál pro prkénko.
Dřevo je asi nejosvědčenější materiál na krájecí prkénka. Má mnoho výhod: je antibakteriální, můžete na něm dělat všechno a při správné péči vydrží celý život. Je robustní a odolný, není příliš lehký ani příliš těžký a lze jej v případě potřeby brousit. Nevýhodou dřevěných desek je, že jsou v podstatě živým produktem a budou se měnit v závislosti na prostředí, ve kterém se nacházejí. Vystaveny přílišné vlhkosti se mohou zdeformovat nebo v extrémních případech rozdělit podél švů.
Syntetický kaučuk je téměř ve všech ohledech lepší než ostatní materiály. Pryžová prkénka jsou standardem pro profesionální kuchyně, a proto jsou správnou volbou také pro domácí kuchyni.
Investice na celý život
Pokud se rozhodnete používat prkénka na krájení Hasegawa z profesionální nebo komerční řady, získáte jedno z nejlepších prkének, které lze aktuálně koupit. Oplatí se investovat, deska vám vydrží dlouho. Je vysoko funkční a super hygienická a je navržena pro použití s prémiovými noži se zaměřením na vysoce kvalitní řezání.
Prkénka Hasegawa jsou oblíbená u mnoha profesionálních kuchařů, nadšenců nožů a seriózních domácích kuchařů díky své funkčnosti a odolnosti.
výhody desky hagesawa
- struktura dřevěného jádra zabraňuje deformaci a ohýbání při dlouhodobém používání a po mytí při vysokých teplotách.
- prkénko je při používání vždy velmi stabilní.
- díky svému měkkému povrchu udržuje nůž ostrý a deska je extrémně šetrná k čepeli nože, čímž se minimalizuje opotřebení ostří nože a prodlužuje se jeho životnost.
- dřevěné jádro dává desce vysokou stabilitu a tuhost
- protiskluzové povrchy desky zabraňují pohybu surovin při řezání a tím jsou řezy přesnější.
- konstrukce desky s dřevěným jádrem snižuje hmotnost o 30-50% ve srovnání s běžnými masivními plastovými prkénky. I přesto jsou prkénka Hagesawa odolná. Nižší hmotnost desky se ocení zejména při manipulaci a ručním mytí.
- v případě proříznutí plochy je výhodou pryžových prkének, že mohou být znovu zabroušena
Hasegawa krájecí prkénka
Hasegawa krájecí prkénka black
Why Chefs Love Hasegawa Cutting Boards
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Japonská společnost Hasegawa byla založena roku 1955 a její specializací byly především lyže. Dodnes dodává skluznice vyrobené z plastové fólie pro výrobce lyží.
Vyrobní technologii značka využila a od roku 1992 začala vyrábět také kuchyňské krájecí desky a další pomůcky. Jejich speciální krájecí prkénka s dřevěným jádrem, která se odlišovala od všech na trhu dostupných. Zajímavostí výroby těchto desek je, že vznikli na základě nařízení ministerstva zdravotnictví v Japonsku, které nařídilo sterilizaci teplem v gastronomickém odvětví. Stalo se tak po masovém propuknutí viru E.coli v mnoha školách v japonské Ósace. Standartní prkénka sa při zahřátí deformovaly, ale desky Hasegawa se díky tuhému dřevěnému jádru nekroutily. Získaly si tak rychle v Japonsku popularitu jak v profesionální, tak domácí kuchyni a dnes jsou populární na celém světě.