Panenský olivový olej s bílým lanýžem Nicolas Vahé (250 ml)
Lahodným extra panenským olivovým olejem s bílým lanýžem od šéfkuchaře Nicolase Vahé ochutíte salát, risotto, těstoviny, ale skvěle se hodí i k masu nebo do bramborové kaše. Olej není určen na tepelnou úpravu. Chuť lanýže je specifická a na dochucení stačí pár kapek. Proto vám toho balení vystačí na dlouho.
Obsah balení: 250 ml
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Extra panenský olivový olej s bílým lanýžem
Nicolas Vahé
Lahodný extra panenský olivový olej od Nicolase Vahé je extrahován z vysoce kvalitních bílých lanýžů. Olej s bílým lanýžem má jemnou delikátní chuť, díky které je ideální do salátů, risotta a těstovin. Doporučuji vyzkoušet s bramborovou kaší nebo na steaku, k rybě nebo drůbeži. Rozhodně tento olej není určen pro vaření při vysokých teplotách.
Do jídla stačí pár kapek lanýžového oleje a tak vám toto balení vydrží opravdu dlouho!
Obsah balení: 250 ml
Složení: extra panenský olivový olej, 3% příchuť bílých lanýžů
Rozměr balení: výška 16,5 cm x průměr 5 cm
Dátum spotřeby: je uveden na balení
lanýžový olej
Je všeobecně známo, že lanýže pro obtížnost jejich sběru, patří mezi ty nejdražší suroviny. Lanýž má specifickou chuť a dokonalé aroma, které se nedá ničemu přirovnat, ani jej nahradit. Používá se jen jako dochucovadlo a platí o něm, méně je více. Kombinuje se se surovinami, které nejsou aromatická a tak se nehodí k aromatickým sýrům nebo ku kořeněnými pokrmům. Lanýže by se neměly vařit nebo ohřívat a strouhají se na speciálním struhadle, na kterém se dá nastavit šířka řezu. S celými lanýži se pracuje v profesionálních provozech (v restauracích) a pro domácnost plně vystačí lanýžový olej.
Právě v tuku se nejlépe uvolní většina aromatických sloučenin obsažených v lanýži. Ten se necháva v oleji macerovat a olej tak převezme lanýžové aroma i chuť. Pro tento účel má výraznější aroma právě bílý lanýž před černým.
Olivový olej s bílým lanýžem pozvedne hlavně jemná jídla a dodá jim tzv kick (šmrnc). Hodí se skvěle na houbové risotto, nebo polévku, protože zvýrazňuje chuť hub. Dokonale dochutí těstoviny nebo třeba i míchaná vajíčka či omeletu.
Nicolas Vahé
Výrobky od šéfkuchaře Nicolase Vahé poskytují neobvyklý zážitek, pokud jde o přísady, balení a kombinace chutí. Překvapivé kombinace chutí, ingrediencí v originálním designovém balení.
Nicolas Vahé založil svojí značku potravin v roku 2005 a jeho posláním je vyvíjet lahodné produkty kombinující ty nejkvalitnější suroviny, aby doplnili chutné a zdravé jídlo. Všechny výrobky pod značkou Nicolas Vahé jsou vyvíjeny interně v centrále v Dánsku a každý výrobek je vyroben v Evropě z těch nejlepších dostupných místních surovin.
inspirace na recepty
#chřestový salát
V jednoduchosti je síla a platí to i pro tento TEPLÝ SALÁT ZE ZELENÉHO CHŘESTU s pošírovaným vejcem. Sezóna lokálního chřestu je krátká, a aby si uchoval všechny své superschopnosti, měl by se spotřebovat do 24 až 36 hodin od sklizně na poli, která probíhá pouze ručně. Samotná úprava chřestu nezabere moc času a nejlepší způsob je připravit ho v páře. Zachová si tak většinu svých vitamínu a zůstane mu i jeho původní barva.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Nicolas Vahé pracoval jako šéfkuchař ve slavné restauraci Pic Valence a také pod podvedením světově proslulého Daniela Girauda Valence. V roce 2000 ho jeho talent pro podnikání přivedl do Dánska a začal vyrábět kulinářské speciality a moderní kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka, příbory a kuchyňské doplňky ve svůdných designech. Jeho zkušenosti z kuchyně přenesl i do svých výrobků. Do stylového designu propracoval praktické a každodenní využití v kuchyni.