Kanadské brusinky celé lyofilizované (mrazem sušené) 15 g

Lyofilizované celé kanadské brusinky lze použít do salátu, omáčky nebo na zdobení dezertů. Lyofilizace je nejšetrnější metoda konzervace potravin, která zachovává všechny jeho výživové hodnoty a tak i mrazem sušené brusinky si uchovávájí své supervlastnosti, díky kterým se konzumují při onemocnění močových cest.

Obsah balení: 15 g v uzavíratelném sáčku

Skladem
Značka: Salvia Paradise
85 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.1 kg

Lyofilizované kanadské brusinky

Lyofilizované celé kanadské brusinky (15 g)

denní dávka vitamínu a antioxidantů

Mrazem sušené celé kanadské brusinky mají nespočet benefitů a jsou zdravým a chutným doplňkem stravy. Jsou oblíbené díky výrazné kyselé chuti a využívají se na dochucení salátů, omáčky, marmelády nebo do dezertů. 

  • brusinky jsou bohaté na obsah vitamínu C, manganu, což pomáhá při onemocnění močových cest a obsahuje i antioxidanty, které podporují imunitní systém a zdraví.
  • Lyofilizované brusinky si zachovávájí svůj tvar a barvu, což ho činí atraktivním pro použití jako dekorace v cukrařině.
  • Díky nízkému obsahu vlhkosti jsou lyofilizované brusinky ideální pro dlouhodobé skladování bez nutnosti chlazení.
  • Může se kombinovat s jinými lyofilizovanými plody pro vytvoření vlastních směsí sušeného ovoce.

Ideální balení pro denní dávku vitamínů a antioxidantů.

Lyofilizované ovoce by se mělo uchovávat při pokojové teplotě na suchém a tmavém místě se zamezeným stykem se vzdušnou vlhkostí. Obal tedy po otevření pečlivě uzavírejte, jinak mrazem sušené ovoce nasaje vlhkost a ztratí křehkost.

Lyofilizované kanadské brusinky

výživové hodnoty

Balení: 15 g v uzavíratelném sáčku

Složení: 100 % kanadské brusinky celé (bez přísad a konzervačních látek)

Energetická hodnota ve 100 g: 
1 416 kJ / 337 kcal

Nutriční hodnoty ve 100 g:

  • bílkoviny  1,7 g
  • sacharidy  67,2 g (z toho cukry 34,7 g)
  • tuky  1,45 g (z toho nasycené MK 0,4 g)
  • vláknina 24 g
  • sůl  0,03 g

Vyrobeno bez použití cukru a konzervantů.

Minimální trvanlivost je uvedena na obalu výrobku.

Lyofilizované kanadské brusinky

inspirace na recepty

Lyofilizované ovoce lze použít v receptech na:

  • Omáčky
  • Do salátu
  • Muffiny
  • Cheesecake
  • Smoothie
  • Zdobení
  • Granolu
  • Chia pudink
  • a nabízí se mnoho dalších možností, ve kterých bych volila čerstvé ovoce.

Lyofilizované kanadské brusinky

Lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracovaní ovoce nebo zeleniny (i masa), během kterého je surovina nejprve zmrazena a následně sušena ve vakuu. Během tohoto procesu se led sublimuje (přechází přímo z pevného stavu do plynného), což umožňuje odstranění vody ze suroviny bez jejího zahřívání. Tento šetrný proces uchovává přirozenou barvu, chuť, strukturu a výživové hodnoty suroviny. Výhody lyofilizace zahrnují:

  • zachování nutričních hodnot: Vitamíny, minerály a antioxidanty zůstávají prakticky neporušené,
  • dlouhá trvanlivost: Lyofilizované produkty mají nízký obsah vlhkosti, což zajišťuje delší trvanlivost bez nutnosti přidávání konzervantů,
  • nízká hmotnost: Odstraněním vody se snižuje hmotnost produktu, což usnadňuje skladování a přepravu.

Lyofilizované kanadské brusinky

Tipy pro využití lyofilizovaného ovoce

Lyofilizované brusinky nebo jiné ovoce lze použít v mnoha různých receptech a pokrmech, jako třeba:

  • přidat do omáčky nebo do salátu,
  • přidat do cereálií, müsli nebo jogurtu pro snídani,
  • použít jako ingredienci do pečení, například do muffinů, koláčů nebo dortů,
  • ozdobit dezerty, jako jsou zmrzliny nebo pudinky,
  • rozdrtit na prášek a přidat do smoothie, koktejlů nebo ovocných nápojů,
  • po přesití přes sítko získat prach a tím dochutit a dozdobit dezerty i saláty,
  • použít jako zdravý snack přímo z balení.

Denní dávka lyofilizovaného ovoce není přesně stanovena, ale obecně platí, že co se vejde do hrstě jedné ruky (cca 10-20g) je vhodné množství pro doplnění vitamínů a antioxidantů do denní stravy.

Lyo dort

#Záchrana dortu lyofilizovaným ovocem

Zkoušela jsem si zrcadlovou polevu na dortu, ale první pokus nevyšel tak, jak bych si to představovala. Jak ale dort zachránit, aby vypadal k světu? Pomoc jsem našla v lyofilizovaném višně, které jsem rozmixovala a dort ním poprášila. Spolu s čerstvým ovocem a jedlými kytkami to byla nakonec paráda! 

 

Jdu na recept

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Salvia Paradise je česká značka specializující se na výrobu a prodej vysoce kvalitních přírodních produktů, bylinných doplňků a zdravé výživy. Značka byla založena s cílem vyrábět čistě přírodní produkty bez chemických přísad a tak si zakládá na pečlivém výběru surovin a jejich šetrném zpracování, aby byla zachována jejich přirozená účinnost a kvalita.

Široký sortiment bylinných čajů, tinktur, extraktů, koření, superpotravin a dalších doplňků stravy, které jsou vyrobeny podle tradičních receptur a moderních vědeckých poznatků, bez umělých barviv, konzervantů a dalších chemických látek, což zajišťuje jejich čistotu a zachová jejich vlastnosti.

 

Zpět do obchodu