Balsamico Glaze - lanýž Nicolas Vahé (150 ml)
Balzamiková glazura s bílým lanýžem od Nicolas Vahé se vyrábí z balzamikového octa, který se vaří několik hodin a poté se zredukuje na lahodnou a velmi intenzivní polevu. Glaze je doplněno o lanýžovou příchuť a hodí se ke zvýraznění chutě grilovaného (pečeného) masa, k sýrům nebo do zálivky na salát.
Obsah balení: 150 ml
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Lanýžové balsamico
Nicolas Vahé
Balsamiková glazura od Nicolas Vahé se vyrábí z balzamikového octa, který se vaří několik hodin a poté se zredukuje na lahodnou a velmi intenzivní polevu. Glaze je doplněno o lanýžovou příchuť a hodí se ke zvýraznění chutě grilovaného (pečeného) masa, k sýrům nebo do zálivky na salát.
Balsamico Glaze, čili balsamiková glazúra je hustější a intenzivnější omáčka, které stačí přidat do zálivky opravdu malé množství a tak vám toto balení vydrží déle než běžné balsamico.
Obsah balení: 150 ml
Složení: koncentrovaný hroznový mošt, balzamikový ocet z Modeny IGP 38% (vinný ocet, zahuštěný hroznový mošt. barvivo, sulfitový amonný karamel), modifikovaný kukuřičný škrob, lanýžová příchuť
Rozměr balení: výška 17 cm x průměr 4 cm
Dátum spotřeby: je uveden na balení
lanýžové balsamico
Je všeobecně známo, že lanýže pro obtížnost jejich sběru, patří mezi ty nejdražší suroviny. Lanýž má specifickou chuť a dokonalé aroma, které se nedá ničemu přirovnat, ani jej nahradit. Používá se jen jako dochucovadlo a platí o něm, méně je více. Kombinuje se se surovinami, které nejsou aromatická a tak se nehodí k aromatickým sýrům nebo ku kořeněnými pokrmům. Lanýže by se neměly vařit nebo ohřívat a strouhají se na speciálním struhadle, na kterém se dá nastavit šířka řezu. S celými lanýži se pracuje v profesionálních provozech (v restauracích) a pro domácnost plně vystačí lanýžový olej nebo lanýžové balsamico.
Balzamikové glazé s lanýži se používá k dochucení pokrmů z masa a zeleniny, hodí se na čerstvou nebo vařenou zeleninu, chřest, vejce a různé druhy salátů. Lanýžové aroma pozvedne pokrm na vyšší úroveň.
Balsamico je vinným octem a pochází z italské oblasti Modena. Jeho výroba víc než ocet připomína výrobu sherry. Mošt z vylisovaných hroznů zraje v dubových sudech několik let (od tří let výše) a zráním v sudech získává mošt tmavou barvu, houstne do sirupového stavu a má výraznou sladkokyselou chuť doplněnou o chuť bílých lanýžů.
Nicolas Vahé
Výrobky od šéfkuchaře Nicolase Vahé poskytují neobvyklý zážitek, pokud jde o přísady, balení a kombinace chutí. Překvapivé kombinace chutí, ingrediencí v originálním designovém balení.
Nicolas Vahé založil svojí značku potravin v roku 2005 a jeho posláním je vyvíjet lahodné produkty kombinující ty nejkvalitnější suroviny, aby doplnili chutné a zdravé jídlo. Všechny výrobky pod značkou Nicolas Vahé jsou vyvíjeny interně v centrále v Dánsku a každý výrobek je vyroben v Evropě z těch nejlepších dostupných místních surovin.
inspirace na recepty
#chřestový salát
V jednoduchosti je síla a platí to i pro tento TEPLÝ SALÁT ZE ZELENÉHO CHŘESTU s pošírovaným vejcem. Sezóna lokálního chřestu je krátká, a aby si uchoval všechny své superschopnosti, měl by se spotřebovat do 24 až 36 hodin od sklizně na poli, která probíhá pouze ručně. Samotná úprava chřestu nezabere moc času a nejlepší způsob je připravit ho v páře. Zachová si tak většinu svých vitamínu a zůstane mu i jeho původní barva.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nicolas Vahé pracoval jako šéfkuchař ve slavné restauraci Pic Valence a také pod podvedením světově proslulého Daniela Girauda Valence. V roce 2000 ho jeho talent pro podnikání přivedl do Dánska a začal vyrábět kulinářské speciality a moderní kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka, příbory a kuchyňské doplňky ve svůdných designech. Jeho zkušenosti z kuchyně přenesl i do svých výrobků. Do stylového designu propracoval praktické a každodenní využití v kuchyni.